Медици от Израел се включват в борбата с COVID-19 в Румъния

Балкани

Медици от Израел се включват в борбата с COVID-19 в Румъния

7266
на 03.11.2021
Медици от Израел се включват в борбата с COVID-19 в Румъния
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Първата пратка от общо 40 кислородни концентратора, които Израел дари за болниците в Румъния, пристигна във вторник вечерта в Букурещ, а в неделя в Румъния ще пристигне и медицински екип от Израел, предаде Аджерпрес.

препоръчано

Според съобщение на посолството на Израел, екипът ще се състои от трима лекари, една главна медицинска сестра, специализирана в COVID-19, и един експерт по логистика.

Целта им ще бъде да подобрят ефективността на медицинските грижи на фона на кризата за персонал в болниците в Румъния, информира БТА.

"Румъния минава през труден период, през какъвто много страни са минали, включително и Израел. Пациентите с коронавирус имат нужда от специално медицинско внимание и тези кислородни концентратори ще им помогнат в процеса на оздравяване. Ще продължим да подкрепяме Румъния - една страна, с която ни свързва силно приятелство, за да преодолее тази криза по-бързо", заяви посланикът на Израел в Букурещ Давид Саранга.

Румъния се сблъсква с тежка четвърта вълна на COVID-19 на фона на ниско ниво на ваксинацията. Заради недостиг на места в интензивните отделения страната изпраща пациенти в тежко състояние на лечение в Унгария, Полша, Австрия и Германия.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК