Медсестра от Спешна помощ в Русе заразена с COVID-19

Здраве

Медсестра от Спешна помощ в Русе заразена с COVID-19

3837
на 02.07.2020
Медсестра от Спешна помощ в Русе заразена с COVID-19
Автор:   ПИК

Медицинска сестра от Центъра за спешна помощ в Русе е заразена с коронавирус. Информацията бе потвърдена от директора на Спешна помощ в крайдунавския град д-р Иванка Маринова.

препоръчано

Жената се почувствала зле и постъпила за лечение в Университетската болница "Медика" в Русе на 30 юни. Резултатът от PCR теста ѝ е положителен.

Д-р Маринова обясни, че на 29 юни т.г. медицинската сестра била нощна смяна. По тази причина останалите 10 души от смяната ѝ - лекар, четирима шофьори и петима фелдшери, по предписание на Регионалната здравна инспекция са поставени под 14-дневна домашна карантина.

Д-р Маринова обясни, че нито един от тях няма симптоми и оплаквания. По думите ѝ, вероятно след пет-шест дни те ще бъдат тествани. Д-р Маринова каза още, че се извършва реорганизация на работната дейност в "Спешна помощ", за да може центърът да продължи да изпълнява нормално задълженията си, предаде БТА.

"Няма да оставим областта без "Спешна помощ". Ще се справим", каза д-р Маринова. Тя обясни, че общо 76 служители - медицински специалисти и шофьори, работят в "Спешна помощ" в Русе.

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 248
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това