Международна общност ще отдели 250 милиона долара за борба с „Боко Харам“

Африка

Международна общност ще отдели 250 милиона долара за борба с „Боко Харам“

4116
на 01.02.2016
Международна общност ще отдели 250 милиона долара за борба с „Боко Харам“
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Международна общност ще предостави 250 милиона долара за борба с бунтовниците от радикалната групировка „Боко Харам“, чиято основна база е разположена в североизточната част на Нигерия. Това съобщи в Адис Абеба комисарят по въпросите на мира и сигурността на Африканския съюз (АС) Смаил Шерги, цитиран от ТАСС.

препоръчано

„Ние имаме в наличност около 250 милиона долара за финансиране на Съвместните многонационални сили (СМС) на африканските държави, създадени за противодействие на групировката „Боко Харам“, каза той, говорейки по време на среща на страните-спонсори. 110 долара ще бъдат предоставени на Нигерия, 50 милиона евро на Европейския съюз, а още 8 милиона долара - на Великобритания.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК