Междуправителствена среща между Египет и Кипър в Кайро

Европа

Междуправителствена среща между Египет и Кипър в Кайро

3717
на 04.09.2021
Междуправителствена среща между Египет и Кипър в Кайро
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Първа междуправителствена среща на високо равнище между Кипър и Египет се провежда в Кайро. Стратегическото партньорство в Източното Средиземноморие, съвместните енергийни проекти, укрепването на регионалния мир са в центъра на разговорите.

препоръчано

Ясни и конкретни съобщения до Турция и съседните страни за създаване на сигурност и стабилност в Източното Средиземноморие ще изпратят президентите на Кипър и Египет Никос Анастасиадис и Абдел Фатах ал-Сиси от Кайро.

Междуправителствената среща има стратегическо значение за по-нататъшното развитие на отличното партньорство между двете държави, тъй като на нея ще бъде обсъден целият спектър от кипърско-египетски отношения.

Форумът “Никозия-Кайро“ е важен и за изграждането на обща визия за регионалното сътрудничество, въз основа на международното право и в полза на държавите в Източното Средиземноморие, отбелязва БНР. 

Египет е съюзник на Кипър срещу турските претенции за прекрояване на изключителните икономически зони на страните в региона.

Президентът Никос Анастасиадис e в египетската столица с половината от ръководеното от него правителство.Кипърските министри ще представят на египетските си колеги конкретни предложения за съвместна дейност в областта на външната политика, енергетиката, отбраната, търговията, туризма, образованието. Очаква се да бъдат подписани двустранни споразумения.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК