Между 10 и 15 души са в неизвестност след наводненията Босна и Херцеговина

Европа

Между 10 и 15 души са в неизвестност след наводненията Босна и Херцеговина

7583
преди 4 часа
Между 10 и 15 души са в неизвестност след наводненията Босна и Херцеговина
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Между 10 и 15 души все още са в неизвестност след тежките наводнения в Босна и Херцеговина, съобщава телевизионният канал N1, като припомня, че стихията отне живота на 15 души.

препоръчано

"Все още търсим 10 до 15 души“, потвърди ръководителят на отдела за връзки с обществеността към кантоналното правителство на Херцеговинско-неретванския окръг Дарко Юка.

Той посочи, че е установена пътна комуникация между Мостар и Ябланица, но само за превозни средства на спасителните служби и за спешни случаи.

"Всички служби са на терен, нон-стоп без прекъсване“, увери Юка и добави, че заедно с тях има около 300 доброволци на терен, повечето от които в Ябланица.

Той също апелира да не се предприемат пътувания по собствена инициатива в засегнатите райони.

"Всеки, който иска да помогне по някакъв начин, трябва да се свърже с Оперативния център за гражданска защита“, добави Юка.

Хората, останали без домове, са настанени в местни хотели и в Дома за възрастни хора в Ябланица,  но мнозинството са отседнали при приятели и роднини.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК