СПЕЦАКЦИЯ за изборен алъш-вериш в столичния квартал "Христо Ботев": 10 души са арестувани, давали по 100-150 лв. за глас

Епицентър

СПЕЦАКЦИЯ за изборен алъш-вериш в столичния квартал "Христо Ботев": 10 души са арестувани, давали по 100-150 лв. за глас

58946
преди 4 часа
СПЕЦАКЦИЯ за изборен алъш-вериш в столичния квартал Христо Ботев: 10 души са арестувани, давали по 100-150 лв. за глас
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Акция срещу купуването на гласове се провежда от сутринта в столичния квартал "Христо Ботев". Проверяват се магазини и заложни къщи, които може да са част от схеми за контролиран вот.

препоръчано

"Стартирахме специализирана полицейска операция, в хода на която следва да разкрием престъпления, свързани с конвенционалната и битова престъпност, както и с политическите права на гражданите. Образували сме 7 досъдебни производства, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите и сме задържали 10 лица по този повод. Отделно от това от рано сутринта имаме други задържани 12 души, които притежават и управляват МПС с наркотични вещества", обясни главен комисар Любомир Николов.

Намерени са големи суми пари, тетрадки с лични данни на хора, златни накити, малки количества наркотични вещества и оръжие.

"От намерените вещи и предмети в къщите на нарушители, можем да направим обосновано предположение, че един глас варира между 100 и 150 лв.", допълни главен комисар Любомир Николов.

"Тази година на тези избори се случи да разследваме престъпление , свързано с подаване на неверни списъци пред ЦИК във връзка с регистрация на пратия, която не е парламентарно представена в 50-ото Народно събрание", каза ще комисар Николов.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК