Менте проучване на агенцията на Прокопиев "Алфа рисърч" разкри соросоидната завера на Томислав Дончев и Харизанов - превземат ГЕРБ и вкарват ДеБъ във властта

Политика

Менте проучване на агенцията на Прокопиев "Алфа рисърч" разкри соросоидната завера на Томислав Дончев и Харизанов - превземат ГЕРБ и вкарват ДеБъ във властта

285402
на 03.08.2020
Менте проучване на агенцията на Прокопиев Алфа рисърч разкри соросоидната завера на Томислав Дончев и Харизанов - превземат ГЕРБ и вкарват ДеБъ във властта
Автор:   ПИК

Соросоидната завера на вицепремиера Томислав Дончев и един от близките съветници на Бойко Борисов - Георги Харизанов, да вкарат пишман политика Христо Иванов във властта през задния вход се появи в медиите на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев като социологическо проучване на "Алфа рисърч".

препоръчано

Агенцията пусна днес тотално менте, в което са заложени именно опорките на медийния бос, което не е чудно, защото тя е част от кръга му от фирми "Алфа финанс". Тя от години обсужва политическите интереси на въпросния кръг. Резултатите, пуснати днес, не се припокриват с данните от нито едно друго проучване от последния месец, което също не е новост, тъй като тя по традиция пуска фалшиви резултати в полза на психодесните маргинални партийки. На изборите обаче те събират бутикова подкрепа и не успяват да прехвърлят необходимия праг за влизане във властта. Затова целта им е да превземат ГЕРБ от вътре и да влязат в коалицията с партията на Борисов, за да получат отново министерски постов и влияние.

Според него цели 48,5% от запитаните искат коалиционно правителство, без обаче да е посочено кои да са партиите, които ще се съберат в него за общо управление. Отговорът идва от друга таблица, в която се посочват кои партии ще е най-добре да сформират управляващо мнозинство в следващия парламент. Най-много гласове събира комбинацията на Демократична България, в която са партиите на Христо Иванов "Да, България" и ДСБ и партията на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ - 9,4%. Следвана от коалиция между ГЕРБ и Демократична България - 8,1%.

Макар шефката на "Алфа рисърч" Боряна Димитрова да прави уговорката, че ГЕРБ е изгубила подкрепа от протестите, а БСП не е спечелила нищо, все пак проучването посочва именно ГЕРБ като първа политическа сила след следващите избори. 

Нататък класацията сочи БСП с 10%, колкото печели и Слави Трифонов, следван от "Да, България" със 6,7% и ДПС, което набира едва 4,5%. Авторката на изследването обаче разсеяно премълчава факта, че в предварителните социологически проучвания ДПС винаги дава по-ниски резултати, отколкото на реалните избори.

Всички от Мая Манолова през Васил Божков, Костя Копейкин и т.н. остават под чертата за следващия парламент.

Особен потрес будят резултатите на "Алфа рисърч" на въпроса кой да бъде следващият премиер. Бойко Борисов и Румен Радев са с почти изравнени позиции малко над 11% с превес на Борисов. Следващите обаче звучат като виц, тъй като хората били посочили за следващи министър-председатели Слави Трифонов и Христо Иванов, което навежда на мисълта, че това проучване може би е правено в палатковите лагери на протестиращите в София.

Това се потвърждава и от друг резултат в изследването - най-много проценти събира идеята за незабавна оставка на сегашния кабинет и предсрочни парламентарни избори - 39,3%, следвана обаче от точно обратната за оставането на това правителство и довършването на мандата му до редовни избори - 36,3%.

Цялата плетка, засукана в изследването на "Алфа Рисърч", ясно показва чии идеи, намерения и внушения обслужва тя - именно на соросоидния кръг около вицепремиера Томислав Дончев, който заедно с Георги Харизанов и прочее приближени до кръга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, начело с неизменния гуру на всички десни провали - Иван Кръстев, се опитват да внушат на Борисов - че трябва отново да се коалира с техните представители, както беше с печално приключилата съществуването си коалиция с Реформаторския блок, както ПИК вече съобщи..

Борисов изглежда е доста нестабилен и раздвоен в намеренията си, тъй като е оставил шепата читалищни самодейци, организирани от същите тези пишман политици, да тероризират столицата вече 25 дни. Но в същото време с горчилка си спомня всички провали, които преживя управлението му в сътрудничество с тази компания от хора, които не могат да влязат във властта по друг начин, освен през задния вход.

Такива щети му нанесоха предложените от тях министри в първия му самостоятелен кабинет - Трайчо Трайков, Симеон Дянков и самият Росен Плевнелиев, който го довърши с президентския си мандат. После злополучията с издигането на тяхната представителка Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, която продължава да се меси в работата на Борисов и днес. Както и печалното участие на представители на кръга "Прокопиев" във второто правителство на Борисов с Реформаторския блок, където министър на правосъдието беше именно Христо Иванов, по чиито правила бе избран сегашният главен прокурор Иван Гешев, чиято оставка иска в момента.

Тъй или иначе, соросоидите на Томислав Дончев, Харизанов и старите познайници на Борисов са запретнали ръкави да превземат ГЕРБ отвътре и подготвят почвата за това включително и чрез социологическите проучвания на приближената им социоложка Боряна Димитрова и нейната "Алфа Рисърч".

Дали това ще наклони везните на Борисов в тяхна полза, за да се издъни за пореден, но този път със сигурност за последен път предстои да видим.

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това