Меркел се срещна с президента на Нигерия, за да обсъдят миграцията

Африка

Меркел се срещна с президента на Нигерия, за да обсъдят миграцията

5577
на 31.08.2018
Меркел се срещна с президента на Нигерия, за да обсъдят миграцията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Германската канцлерка Ангела Меркел се срещна с президента на Нигерия Мухамаду Бухари, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

препоръчано

Преговорите на лидерите на най-големите икономики в Европа и Африка вероятно ще се фокусират върху спирането на нелегалната миграция. Нигерийците са най-многобройната група сред африканските мигранти, тръгващи на опасно пътуване до Европа през Средиземно море - отчасти поради ислямисткия бунт в северната част на страната, отбелязва ДПА. Очаква се Меркел и Бухари да обсъдят и начини за стабилизиране на Нигерия.

От началото на офанзивата на групировката "Боко харам" през 2009 г. бяха убити 20 000 души и около 2,5 милиона напуснаха страната.

В Германия има около 8600 нигерийци, чиито искания за убежище са били отхвърлени и които подлежат на депортиране. Темата вероятно ще бъде повдигната на преговорите на двамата лидери.

Обиколката на Меркел в Сенегал, Гана и Нигерия се фокусира върху засилването на икономическото развитие и възпирането на нелегалната миграция, отбелязва ДПА.

Канцлерката е придружавана от десетина изпълнителни директори на германски компании. Целта й е да повиши инвестициите в региона, отбелязва АП.
Голяма част от нигерийците живеят в крайна бедност. През 2017 г. проучване на Афробарометър установи, че над една трета от гражданите на Нигерия са обмисляли да заминат за чужбина.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК