МЕРКИ: Заради клането в Газа - Малдивите не искат израелци

Азия

МЕРКИ: Заради клането в Газа - Малдивите не искат израелци

13911
на 03.06.2024
МЕРКИ: Заради клането в Газа - Малдивите не искат израелци
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Правителството на Малдивите ще забрани на израелски граждани да влизат на архипелага, известен с луксозните си курорти. Причаната е негодуванието сред преобладаващо мюсюлманското население на островната държава от войната в Газа, предаде Асошиейтед прес.

препоръчано

Канцеларията на президента на Малдивите, Мохамед Муизу, съобщи днес, че кабинетът е взел решение да промени закона, информира БТА.

В изявлението се казва още, че президентът ще назначи специален пратеник, който да оцени нуждите на палестинците и ще започне кампания по набиране на средства за тях.

Израелското външно министерство реагира с предупреждение към израелските граждани да не пътуват до Малдивите, предаде Ройтерс.

"На онези израелски граждани, които вече са в страната, се препоръчва да обмислят да я напуснат, защото ако се окажат в бедствено положение по някаква причина, ще ни е трудно да им помогнем", се казва в изявление на министерството.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК