МЕРКИ! Испания разширява обхвата на помощите заради коронавируса

Европа

МЕРКИ! Испания разширява обхвата на помощите заради коронавируса

1120
на 22.04.2021
МЕРКИ! Испания разширява обхвата на помощите заради коронавируса
Автор:   ПИК

Властите в Испания разширяват кръга на фирмите и лицата, които ще получат директна помощ заради пандемията от коронавируса. Това съобщиха световните агенции, цитирани от БНР

препоръчано

Мерките са на стойност 11 млрд. евро, като 7 млрд. евро от тях са под формата на директна помощ за малки фирми и самоосигуряващи се лица.

Обхватът на помощите се разширява, след като испанското правителството одобри изменение на кралския указ за спешни мерки за гарантиране на платежоспособността на компании, пострадали от пандемията.

Министърът на финансите Мария Хесус Монтеро обясни, че изменението ще осигури на автономните региони допълнителна гъвкавост да отпускат средства за повече сектори и компании в зависимост от въздействието на пандемията върху тях на техните територии.

Така регионите ще могат сами да определят фирмите и секторите, тъй като всеки от тях "има специфични характеристики", които изискват персонализиран отговор, какъвто е случаят с лозаро-винарския сектор в някои територии.

Освен това ще позволи на „жизнеспособни“ компании, които са регистрирали загуби през 2019 г. поради „изключителни обстоятелства“ да получат достъп до споменатата помощ , какъвто е случаят с туристически фирми на Канарските и Балеарски острови, засегнати от фалита на компанията „Томас Кук“.

С промяната на кралския указ се отлага за още 2 години и изплащането на данъчни и митнически задължения на фирмите, които ще получат помощ от правителството.

 

Сподели:
Бомба x
СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник СКРОМЕН ПРАЗНИК: Отбелязваме паметта на един смирен Божи угодник
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това