Местан завежда дело за клевета срещу прокуратурата

Темида

Местан завежда дело за клевета срещу прокуратурата

27496
на 26.04.2019
Местан завежда дело за клевета срещу прокуратурата
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще заведе дело за квалифицирана клевета заради изнесените от Главната прокуратура данни, че от 2013 г. до сега има 15 нарушения за превишена скорост. Според него това са манипулации, свързани с времето, когато той е бил председател на ДПС, предава БНР.

препоръчано

Той отрече да е виновен за катастрофата край село Загорско, при която загина 6-месечно бебе. В момента се обмисля дали да бъде поискан отвод на водещите прокурори по делото за тежкия инцидент, за който Местан е обвиняем.

Лютви Местан свика медиите на Разпети Петък, защото останал изумен от твърденията на говорителя на Главната прокуратура. Отрече да е извършвал пътни нарушения през цитирания период и да е плащал глоби за тях.

„Самите те знаят, че през този период, в който са извършени тези нарушения, аз ни за секунда не съм управлявал превозно средство. Ако прокуратурата успее да докаже, че това са нарушения, извършени от мен, аз ще поднеса извинение и никога повече няма да си искам книжката обратно“, каза Местан.

И продължи: „Но какво ще направи прокуратурата, ако не е в състояние да докаже това, ако се окаже, че е излъгала“.

Лютви Местан поиска главният прокурор да разпореди проверка кой е извършил нарушенията - дали той или други лица, шофирали коли, собственост на ДПС. Той изрази съмнения за преднамереност при изграждане на образа му в медиите.

„Не мога да стана съучастник в добре премислен сценарий за изграждане на злодея – убиец на дете, само защото това би обслужило нечии политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ“.

В Кърджали Местан обясни защо проговаря 13 дни след катастрофата.

„Лъжите и квалифицираните клевети обаче набраха такава скорост и се разгърнаха в такъв мащаб под специалния надзор на прокуратурата, че мълчанието ми вече е недопустимо“.

Местан каза, че страда за смъртта на бебето, но е категоричен, че няма да поема чужд грях или вина.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 145
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК