Мехмед Дикме: Не може да се търси сметка със задна дата за къщите за гости. Който взел - взел

Животът днес

Мехмед Дикме: Не може да се търси сметка със задна дата за къщите за гости. Който взел - взел

75894
на 31.05.2019
Мехмед Дикме: Не може да се търси сметка със задна дата за къщите за гости. Който взел - взел
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

ВАС обяви за нищожна Методиката за определяне на санкциите след плащане по проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 година, утвърдена от Изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" (ДФЗ), но с това тава решения само я отменя, а не задължава да се връщат пари. Това заяви бившия земеделски министър Мехмед Дикме в ефира на Би Ти Ви.

препоръчано

Той уточни, че ако на някой са удържани пари, той може да поиска чрез съда да му бъдат върнати, но за собствена сметка.

„Човекът, който е приложил тази методика е бил или изключително некомпетентен или си е повярвал, че може да изземва функциите на редица институции. Правилата не се определят от изпълнителния директор, а от министъра, след като е съгласувано с браншовите организации. Може да се търси отговорност в рамките на 5 години. Всички проекти трябва да се проверяват по един и същи начин, но виждаме, че това не е направено“, отбеляза Мехмед Дикме.

„Кучето не е заровено в наредбите и правилата, те са съгласувани с Брюксел, калпавата методика е написана от изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" и трябва да се търси отговорност от него. Къщите за тъщи преляха чашата“, каза бившият земеделски министър.

„През последната една година виждахме една фрапираща некомпетентност в Министерство на земеделието. Това вредеше и на имиджа на правителството“, обобщи Дикме.

"Не може със задна дата бенефициентите с къщите за гости да бъдат глобявани. Който взел, взел. Прокуратурата да не търси отговорност от бенефициентите, че не са изпълнявали каквото трябва, а на тези, които не са ги контролирали", коментира Дикме.

"Нараства авторитета на ДПС в Северозападна България. Гласовете няма значение кой ги е дал. Те са дадени тайно. Явно обичат ДПС и гласуват за тях. С всеки един избор все повече и повече се излагаме и ставаме смешни. Виждаме секции с 99% гласували за определена партия, но дори при Тодор Живков нямаше такъв резултат", възмути се той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК