Мехмед Дикме хвърли БОМБАТА: Още месец преди протестите Борисов е казал, че има готов човек за земеделски министър

Акценти

Мехмед Дикме хвърли БОМБАТА: Още месец преди протестите Борисов е казал, че има готов човек за земеделски министър

167780
на 13.02.2024
Мехмед Дикме хвърли БОМБАТА: Още месец преди протестите Борисов е казал, че има готов човек за земеделски министър
Автор:   ПИК

Не знам дали и политиците нямат пръст в протестите на земеделците.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Това каза пред БНР бившият земеделски министър Мехмед Дикме и добави, че е Бойко Борисов преди месец, т.е. още преди протестите, е казвал, че има готов човек за поста на земеделския министър:

"Не знам доколко това е истина и дали политиците нямат пръст в тези протести".

"Зърнопроизводството е гръбнакът на българското земеделие, то е в основата на българското селско стопанство", каза Мехмед Дикме и уточни, че който неглижира зърнопроизводителите, не е наясно с материята, защото всички останали отрасли на селското стопанство са свързани със зърнопроизводството.

Той подчерта, че подкрепя протестиращите земеделци и определи исканията им като основателни:

"Ако искаха само пари, не бих ги подкрепил, но виждам, че те искат яснота за техния бизнес - какво ще се случва напред. ... Трябва да има предвидимост, а не да се дават пари, за да се тушира напрежението, но временно".

Да се седне на масата и да се направи ясна стратегия и фермерите да имат визия за развитие на отрасъла, предложи бившият земеделски министър Дикме и изтъкна, че политиците - и Министерството на земеделието, и Народното събрание - да поемат своята отговорност за развитието на отрасъла.

Според него само с общи искания на всички земеделски производители може да се постигне нещо:

"Разединени ли са, няма да стане. ... Има неща, които не се решават в България, а в Брюксел. С общи усилия могат да се постигнат и повече компромиси и много по-добри условия за България".

По думите му диалогът между Министерството на земеделието и организациите от аграрния сектор е прекъснат:

"До ротацията времето е много кратко, за да се търси консенсус". 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алеза за 21 февруари - успехът намига на Близнаците, Везните ги очаква сензационен обрат САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алеза за 21 февруари - успехът намига на Близнаците, Везните ги очаква сензационен обрат
ПИК TV x
ПЪРВО ПИК TV! Мария Габриел с извънредно изявление за сглобката и ротацията: Няма да подпиша меморандума! Всичко си има граници - това е опит за политическа търговия и подялба на държавата между две коалиции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО ПИК TV! Мария Габриел с извънредно изявление за сглобката и ротацията: Няма да подпиша меморандума! Всичко си има граници - това е опит за политическа търговия и подялба на държавата между две коалиции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК