ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ирина Андреева, Тетевен
Необходими продукти:
1 пакет замразени изчистени миди
1/2 стрък праз лук
2 пакетчета крема сирене
60 г краве масло
няколко стръкчета пресен копър
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Във вряща подсолена вода сварете за около 10 минути мидите. Подсушете ги и подправете със сол и черен пипер на вкус. Оваляйте ги в брашното и запържете в горещо масло. Размачкайте крема сиренето и към него прибавете нарязаните на ситно праз лук и копър. Разбъркайте сместа най-добре с ръка, за да се разпределят продуктите равномерно. Разстелете сиренето върху плато или красив поднос. Сложете мидите върху канапето (отцедени от маслото), но не ги разпределяйте по цялата му повърхност, за да се вижда и то. Украсете с елементи по ваш избор.