Миков: Очевидно Кунева няма намерение да сменя нищо в образованието

ЧАС ПИК

Миков: Очевидно Кунева няма намерение да сменя нищо в образованието

6502
на 03.02.2016
Миков: Очевидно Кунева няма намерение да сменя нищо в образованието
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Очевидно Меглена Кунева няма намерение да сменя нищо в образованието, няма да пипа финансовите потоци към издателите на учебници, нито да ревизира политиката в този сектор. Това заяви от трибуната на НС лидерът на БСП лява България Михаил Миков по време на обсъждането на кандидатурата на вицепремиера за министър на образованието и науката Меглена Кунева.

препоръчано

Никой дотук, с изключение на представителите на БСП лява България, не постави въпроса какво ще се промени в образованието с днешното гласуване на персоната на Кунева, запита той.

„Истината е, че това състояние ще продължи да генерира остра нестабилност в страната. И опитите за поредната глътка въздух в безпринципната комбинация, която крепи днешното правителство, на която хората стават с всяко гласуване свидетели, ще продължи да ерозира доверието не само в МС, но и в НС. Защото става дума за аритметична безпринципна подкрепа, само и само да има промени в кабинета.Не това е смисълът в конституцията.

Ние ще бъдем настойчиви за промяна на политиката в образованието. Досега не чухме от кандидата за министър неговото мнение за този закон за предучилищното и училищно образование, вреден за българската просвета, който прави образованието по-недостъпно, който има изключително много негативи с безкрайно многото учебници, с вкарването на бизнеса в него . Очевидно Кунева няма намерение да сменя нищо, няма да пипа финансовите потоци към издателите на учебници, нито да ревизира политиката в този сектор. Това ще генерира още повече недоволство сред хората”, заяви Миков.

Ние избираме принципната опозиция срещу тази политика в образованието, което второто правителство на ГЕРБ прокарва, посочи лидерът на БСП. Ще гласуваме против съсипването на образованието от ГЕРБ, подчерта той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК