Милко Калайджиев проговори за незаконното "корона" парти в Пловдив (ВИДЕО)

ЧАС ПИК

Милко Калайджиев проговори за незаконното "корона" парти в Пловдив (ВИДЕО)

52431
на 16.01.2021
Милко Калайджиев проговори за незаконното корона парти в Пловдив (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Санкции и глоби са наложени след драстичните нарушения на COVID мерките в Пловдив. Полицията разкри незаконни частни партита, провеждани в популярни ресторанти в града. В едно от събиранията, като изпълнител участва и фолк звездата Милко Калайджиев. Властите настояха за максимални наказания. След проверката на полицията снощи в пловдивски заведения бяха съставени актове за административно нарушение на общо 68 души.

препоръчано

Пред Би Ти Ви Милко Калайджиев заяви, че е бил поканен като гост на рожден ден на семейни приятели и като поздрав изпълнил няколко песни. Но както и да е било планирано, то е незаконно.

Според заповедта на здравните власти, работата на заведенията е забранена на този етап, както и събирането на повече от 15 души на едно място. В петък вечерта Милко Калайджиев избяга от журналистите, след като полицията неочаквано удари заведението, в което фолк-певецът забавляваше над 50 гости на частно парти.

"Аз не съм знаел, че ще има толкова много хора, десетина, петнайсет човека, ако има е нормално, нали така? То беше много рано. Не знам дали вие знаете в колко часа беше това нещо? Това се случи към 8:20 ч. някъде снощи. Не е било късно, отидох, хората вече бяха седнали там и какво да правя. И аз седнах, и така. Поздравих рожденика с две-три песни, това беше от мен и в осем и двайсет, и трийсет дойде полиция и всеки си даваше личната карта и направиха актове на всички и това е всъщност цялата история", каза фолк изпълнителят.

"Аз спазвам стриктно всичко. От горе-долу от края на месец октомври всички участия са отложени", допълни Калайджиев.

Управителят на другия ударен от полицията ресторант заяви, че ще обжалва наложените актове в съда. "Направиха ни актове на всички за неносене на маски. А ние нямаме задължение да носим маски, след като не работи заведението изобщо. И ние сме 12 човека!", каза управителят на заведение Тихомир Монов. Версията на Монев е, че в ресторанта му е имало заснемане на онлайн реклама с танцьорки, а не парти с гости и клиенти. Убеден е, че станал жертва на конкуренцията.

Полицейската акция в Пловдив предизвика коментара и на премиера. "Тук има тарикати, които лъжат държавата, а те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Видно е, че с тези мерки, с дистанция, България се движи, в сравнение с другите, в невероятно либерален начин", заяви Бойко Борисов.

От "Пайнер" заявиха, че Милко Калайджиев не се е допитал до тях за нерегламентираното си участие в Пловдив.

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това