Министерството на спорта застана зад Стефка Костадинова

Други спортове

Министерството на спорта застана зад Стефка Костадинова

6113
на 17.05.2021
Министерството на спорта застана зад Стефка Костадинова
Автор:   ПИК

Министерството на младежта и спорта застана зад Стефка Костадинов след скандала, разразил се вчера. Олимпийската ни шампионка, чийто рекорд в скока на височина от 209 см остава ненадминат вече 34 години, беше наклеветена от шведския журналист Патрик Еквал. Последният заяви в национален ефир, че Костадинова е била "натъпкана с допинг" през 1987 г. по време на състезанието в Рим, на което постави великия си рекорд.

препоръчано

Шведът отправи обвиненията си в телевизионно предаване, а в позиция до медиите Костадинова заяви, че заради името и престижа на българския спорт няма да остави нещата така. 

Позицията на министерството на младежта и спорта:

ММС категорично осъжда твърденията за ненадминатия рекорд на легендарната Стефка Костадинова

Министерството на младежта и спорта изразява категоричната си подкрепа към една от най-знаменитите лекоатлетки на всички времена олимпийската шампионка Стефка Костадинова и ненадминатия вече 34 години поставен от нея рекорд в света от 209 см в скока на височина и осъжда всякакви нелепи лъжи, свързани с това постижение.

Всички твърдения, с които се прави опит да се петни името на голямата ни спортистка и на България, са абсолютно несъстоятелни и са в противоречие с етиката в спорта. Недопустимо е по този начин да се поставя негативен отпечатък върху спортните постижения, достигнати с огромен труд и воля за победа и върху името на една голяма спортистка, каквато е българката Стефка Костадинова.

Тя е доказала в годините, че е легенда в световния спорт, за което през 2012 г. бе приета в Залата на славата на световната атлетика. България се гордее с нейната олимпийска титла в скока на височина от Атланта 1996 г., със сребърния й медал от Сеул през 1988 г. и с поставения от нея световен рекорд от 209 см от Рим 1987 г.

Вярваме, че спортната общност в световен мащаб няма да допусне да се петни името на България и на една голяма спорта звезда, каквато е българката Стефка Костадинова.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 177
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това