Министър Ананиев обеща 950 лева за сестрите

Здраве

Министър Ананиев обеща 950 лева за сестрите

5271
на 12.04.2019
Министър Ананиев обеща 950 лева за сестрите
Автор:   ПИК

Здравеопазването е въпрос на национална сигурност. Затова всички политически сили трябва да работим заедно, без да се делим. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по БТВ.

"Намаляването на раждаемостта и демографският проблем, не е проблем само на здравеопазването. Цялото общество трябва да работим по този въпрос", каза още той.

"Няма да противопоставям различните медицински съсловия. Убеден съм, че не трябва да има еднакви заплати на медицинските съсловия. Различен е трудът, извършван от тях. Предлагам да се разработи методика, която да подобри формиране на разходите за медицинския персонал. Трябва да има баланс", допълни Ананиев.

"Ще оптимизираме структурата на болниците. Ефективната работа води до икономии на разходите, които да се разпределят към медиците", коментира здравният министър.

"Няма да има медицински сестри с по-ниска заплата от 950 лева, но ще има такива с по-високи", разкри Ананиев.  

"Специално за "Пирогов" ще има достатъчно средства за ремонт и нова техника", завърши Кирил Ананиев.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК