Вход
София
Времето в София 0 o C

Министър Вълчев иска повече възпитание в училище

Министър Вълчев иска повече възпитание в училище

на 14.12.2018
5481
0
Министър Вълчев иска повече възпитание в училище
Автор: ПИК
14.12.2018
0
5481

Възпитанието на децата в уважение към другите е важен фактор за развитието на обществото, като най-важна роля за това има образователната система. Това заяви, образователният министърът Красимир Вълчев по време на 18-ия Синдикален съвет на Синдиката на българските учители, който бе посветен на темата „Хуманизъм в образованието“.

Мишо Вълчев с парещ коментар за "сините"

Мишо Вълчев с парещ коментар за "сините"

Легендарният нападател на Левски - Михаил Вълчев,...

на 12.06.2018

Той заяви, че днешната дискусия поставя акцент върху общочовешките ценности. Вълчев пое ангажимент стратегията за възпитателна работа да бъде утвърдена и обясни, че целта на този документ е да бъде използван като база за обществен разговор. Образователният министър заяви, че това ще е и един от акцентите през следващите месеци. Вълчев подчерта ролята на педагозите за това. „Най - важният човек в обществото е учителят. На него разчитаме да се справи с всички предизвикателства, да възпита учениците да станат добри хора“, заяви Вълчев, цитиран от "Монитор".

„Хуманизмът стои в основата на формирането на човешките и европейските ценности системи, както и в мира и свободата“ заяви председателят на СБУ Янка Такева. Тя подчерта, че това е тема, на която трябва да се обърне внимание. „Качеството на образованието, успешните млади хора и учители зависи от хуманистичната функция на образованието“,каза Такева. Във връзка с подготвяната стратегия за възпитателна работа обясни, че тя трябва да бъде обърнато внимание и на образованието в хуманизъм. Тя се обърна към зам.-кметът на София Тодор Чобанов с апел общината да отпусне 4 млн. лв допълнително за детските градини. Такева сподели, че по нейни наблюдения част от персонала излиза в неплатен отпуск, защото децата са по 10-12 в група. Тя обясни, че в същото време обаче имало над 4 000 деца, които чакат да бъдат приети в детска градина или яслена група.

Чобанов обясни, че общината гледа сериозно на своята мисията си да развие образователната инфраструктура, както прави вече 10 години. Той заяви, че за следващата година са предвидени близо 68 млн лв за развитието, подобряването и надграждането на образователната инфраструктура. От тях ще се работи 15 детски градини, спортните съоръжения на 12 училища, както и ще бъде продължена подготовката за изграждане на 4 новия училища. „Образованието на бъдещето е на ценности и умения, то е призвано да подготвиш човека за една динамична среда, в която всеки може да придобие всякаква информация. Най - голямото предизвикателство е да може за работи с нея, да има критични умения, да преценява кое трябва и кое не, да има ценностна система, която да му позволява да живее в епохата на дигитални предизвикателствата“, коментира още Чобанов.

Образователният министърът Красимир Вълчев заяви, че днешната дискусия поставя акцент върху общочовешките ценности. Той подчерта, че възпитанието на децата в уважение към другите е важен фактор за развитието на обществото, като най-важна роля за това има образователната система. Вълчев пое ангажимент стратегията за възпитателна работа да бъде утвърдена и обясни, че целта на този документ е да бъде използван като база за обществен разговор. Образователният министър заяви, че това ще е и един от акцентите през следващите месеци. Вълчев подчерта ролята на педагозите за това. „Най - важният човек в обществото е учителят. На него разчитаме да се справи с всички предизвикателства, да възпита учениците да станат добри хора“, заяви Вълчев.

Вечерта предстои да бъдат отличени най - добрите синдикални партньори.

Сподели:
свързани новини
Министър Вълчев назначи временен ректор на Техническия университет във Варна Министър Вълчев назначи временен ректор на Техническия университет във Варна
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев...
на 14.11.2018
БАН обвини министър Вълчев, че е заел позиция изцяло в полза на НИМХ
БАН обвини министър Вълчев, че е заел позиция изцяло в полза на НИМХ
Ръководството на Българската академия на науките обвини...
на 12.12.2018
Последни новини
Най-важното
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15174
архив

Бивш служител в ресторант за бърза закуска работи в аптека: - Касата е свободна, следващият. Клиентът казва: - Един пакет презервативи. - За тук или за в къщи?

няма нови новини
Днес: 307
hot
най-четени новини в момента
сега
2051
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ето какви мерки взе Съветът по сигурността, свикан извънредно от премиера Бойко Борисов заради коронавируса (ОБНОВЕНА)
x
Ето от какво се страхуват мъжете в секса
x