Вход
София
Времето в София 12 o C

Министър Димитров участва в откриване на нов тренировъчен център за реакция при наводнения в София (СНИМКИ)

Министър Димитров участва в откриване на нов тренировъчен център за реакция при наводнения в София (СНИМКИ)

на 16.09.2020
6006
0
Министър Димитров участва в откриване на нов тренировъчен център за реакция при наводнения в София (СНИМКИ)
Автор: ПИК
16.09.2020
0
6006

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров участва в откриване на нов тренировъчен център и полигон за реакция при наводнения в София. Проектът е финансиран по Оперативна програма околна среда 2014-2020 г. Проект №BG16M1OP002-4.001-0001 „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ и е на обща стойност малко над 39 млн. лв. Той предвижда изграждането на 6 обучителни центъра в страната, където ученици, възрастни хора и доброволци ще получат знания за реакция при наводнения. С изпълнението му се цели да бъде постигнато намаляване на броя на районите със значителен потенциален риск от наводнения от 116 на 69. Жителите, които ще се ползват от мерките за защита от наводнения са 91 114.

Министър Емил Димитров посети язовирите "Дяково" и "Студена"

Министър Емил Димитров посети язовирите "Дяково" и "Студена"

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров...

на 27.07.2020

„Радвам се да видя завършен този и всички останали обекти. Това ще помогне на хората да имат тренираност и навици за реакция. И ако някога им се случи да попаднат в критична ситуация, да им помогне по-лесно да могат да я преодолеят и да се справят с нея“, заяви министър Димитров. Той припомни как навремето е имало учебни центрове по гражданска отбрана и хората са се обучавали за реакция при сигнали за въздушна опасност, наводнения и други бедствия какво. Министърът посочи, че на новия тренировъчен полигон хиляди офицери, сержанти, доброволци ще се обучат и ще придобият навици да спасяват и помагат. 

Общата цел на проекта е повишаване капацитета на населението на национално ниво за действия при наводнения и последващи кризи, чрез създаване и развитие на инфраструктура и методологическа рамка за подготовка на населението за защита и справяне с последствията при възникването на наводнения. Ще бъдат ремонтирани и оборудвани 6 регионални обучителни центъра с учебни полигони. Шестте региона на планиране ще бъдат оборудвани за теоретични, практически и симулационни обучения за действия при наводнения и последващи кризи. Северозападен район – Враца, за Северен централен район – с. Гергини, за Североизточен район –  Шумен, за Югоизточен район – Бургас, за Южен централен район – с. Бошуля, за Югозападен район – София. Предвидено е изграждане на преподавателски състав, обучение на ученици, възрастни хора, доброволци, неправителствени, бизнес организации и медии.

 

 

Сподели:
свързани новини
Кметът на Ямбол се срещна с министър Димитров заради язовирите - eто какво решиха (СНИМКИ) Кметът на Ямбол се срещна с министър Димитров заради язовирите - eто какво решиха (СНИМКИ)
В зала 203 на Община Ямбол се проведе работна среща с...
на 25.08.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 20737
архив

Можете да съблазните мъж, който има вярна жена. Можете да съблазните мъж, който има сексапилна любовница, но не можете да съблазните мъж, който има шише ракия и точно си е нарязал салатката.

няма нови новини
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
сега
2508
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Шестима депутати напускат групата на БСП и партията и скочиха на Корнелия Нинова: Цяла партийна телевизия е заета да изгражда образа й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези знаци издават, че сте алергични към секс
x