Вход
София
Времето в София 27 o C

Министър Димов подписа важен договор за мерки за защита на населението от бедствия

Министър Димов подписа важен договор за мерки за защита на населението от бедствия

на 16.12.2019
4041
2
Министър Димов подписа важен договор за мерки за защита на населението от бедствия
Автор: ПИК
16.12.2019
2
4041

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и главен комисар Николай Николов днес подписаха договор за надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реакция на рискове от природни бедствия. Проектът ще се изпълнява от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) – МВР и се финансира изцяло от ОП „Околна среда 2014-2020 г.“. Размерът на инвестицията е 20 млн. лв., а срокът за изпълнение на проекта е 48 месеца.

Нено Димов категоричен: Няма ТЕЦ-ове, които да изгарят боклуци в момента

Нено Димов категоричен: Няма ТЕЦ-ове, които да изгарят боклуци в момента

Няма ТЕЦ-ове, които да изгарят в момента отпадъци. Трябва...

на 02.10.2019

Дейностите са насочени към оптимизиране на превенцията, готовността и реакциите при бедствия като наводнения и свлачища, както и извършване на анализи и оценки на различните рискове. Предвижда се изготвяне на предложение за Национален план за управление на риска от бедствия, който ще отчита вероятните въздействия на промените в климата и стратегията за адаптация към тези промени.

Основна дейност в проекта е интегрирането на различните информационни локални системи, подпомагащи ранното предупреждение и оповестяване при наводнения и свлачища, в една обща платформа. Тя ще осигурява своевременна и коректна информация към отговорните звена и органи на изпълнителната власт. Така те ще имат готовност за бърза оценка и анализ на ситуацията при предстоящо наводнение, свлачище или друго природно бедствие.

В рамките на проекта ще се проведат обучения за представители на министерства, ведомства и организации за развиване на капацитета. Целта е да се подобри способността за вземане на навременни и адекватни решения за ограничаване на последиците от бедствия.

Предвидено е техническо обезпечаване на националния и регионалните оперативни центрове към ГДПБЗН с 64 мобилни комуникационни системи и 1024 комплекта лични предпазни средства.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 23040
архив

Две комшийки на село си говорят през оградата и едната вика: - Пено ма, да няма някой болен у вас? Гледам доктора ден през ден все притичва за по час – два? - А, що да има болен. Лани, кога у вас всеки ден идваше един военен, да нямаше война?

 

няма нови новини
Днес: 289
hot
най-четени новини в момента
сега
4054
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Яко плюскане на "Орлов мост" - агитките на Маджо и Божков смениха луксозната бира с биосокове и сладолед. Метежниците в категорията 60+, но лелеят за ново бъдеще (СНИМКИ)
x
Какъв е ефектът на начина ни на живот върху зрението
x