Министър Илков: Важно е да съберем годни доказателства срещу купувачите на гласове

Политика

Министър Илков: Важно е да съберем годни доказателства срещу купувачите на гласове

9877
преди 4 часа
Министър Илков: Важно е да съберем годни доказателства срещу купувачите на гласове
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Още в първия ден от встъпването ми в длъжност аз съм осъзнал отговорността си за организирането на честни и прозрачни избори. Аз и колегите ми искаме да оправдаем очакванията на обществото. Това заяви министърът на вътрешните работи Атанас Илков по БНТ.

препоръчано

От днес започва да функционира денонощна телефонна линия, на която всеки български гражданин може да подаде сигнал за изборно престъпление или нарушаване на изборните права. Няма как който и да е сигнал да бъде прикрит, поясни той.

"За мен и колегите ми от МВР е важно за всички лица, които установим, че извършват купуване и продаване на гласове, да съберем годни доказателства. Не е важно коя партия е купувала гласове", подчерта Илков.

Когато поех поста имаше напрежение в редиците на МВР, но те се дължаха на динамичните процесите седмица по-рано. Колегите вече са спокойни и работят в сигурна среда и си вършат работата, разкри вътрешният министър.

По повод целите на страната ни да стане пълноправен член на Шенген, министърът на вътрешните работи заяви: "България си е написала своето домашно. Изпълнила е всички критерии, но продължаваме да надграждаме. Ние постигаме всичко, което е изискване на Европейския съюз. Координацията с турската страна свали миграцията със 70% на в сравнение с данните от миналата година. Няма причина ние да не бъдем пълноправен член на Шенгенското пространство".

"Установявам лек дефицит в действията на полицията по случая с пребитата жена в Пирдоп. Поискал съм оставката на началника на районното управление, което показва, че няма да допускам неглижиране на задължения", разкри министър Илков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Вътрешният министър: Започва спецоперация за търговия с вот в цялата страна. Мирослав Рашков ще изпълнява длъжността главен секретар (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Вътрешният министър: Започва спецоперация за търговия с вот в цялата страна. Мирослав Рашков ще изпълнява длъжността главен секретар (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК