Вход
София
Времето в София 0 o C

Министър Кралев откри волейболна зала във Враца (СНИМКИ)

Министър Кралев откри волейболна зала във Враца (СНИМКИ)

на 29.10.2020
11474
0
Министър Кралев откри волейболна зала във Враца (СНИМКИ)
Автор: ПИК
29.10.2020
0
11474

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Враца Калин Каменов откриха обновената волейболна зала в комплекс “Христо Ботев”. Ремонтът на съоръжението беше финансиран с 1 200 000 лв., осигурени с Постановление на Министерски съвет.

Министър Кралев откри футболен терен в Габрово

Министър Кралев откри футболен терен в Габрово

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства...

на 21.10.2020

Мащабната реконструкция на залата включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт на компрометирани участъци по фасадата, изграждането на санитарни помещения, съблекални и треньорски стаи, подмяна на настилката и всички инсталации. В течение на ремонтните дейности беше обособена и трибуна с близо 200 седящи места.

“Искам да поздравя моя приятел Калин Каменов за всичко това, което прави като кмет на Враца. Виждаме, че през последните години, откогато той е кмет на града, нещата коренно се промениха не само в областта на спортната инфраструктура, но и в цялостния облик на града. Моите адмирации за всичко това, което се случва във Враца. Откриваме едно прекрасно съоръжение, което е изключително важно за подготовката на подрастващите. Знаем, че волейболът е най-успешният български колективен спорт. Много деца желаят да се занимават с него. Държавата отделя много голямо внимание за развитието на волейбола и при мъжете, и при жените. Надяваме се Враца да стане един от сериозните волейболни центрове, защото е изключително важно не само за успехите ни като нация в този спорт, но и за изграждането на едно здраво поколение – достойни българи, със силен дух, силни личности”, заяви министър Красен Кралев.

Кметът на Враца Калин Каменов благодари на правителството за получената финансова подкрепа при реализирането на проекта. След ремонта в залата ще могат да се провеждат както тренировки, така и волейболни турнири на национално ниво.

Министър Кралев отбеляза, че Община Враца ще кандидатства с проект за обновяване на лекоатлетическата писта на стадион “Христо Ботев”. Министерството на младежта и спорта ще финансира ремонтните дейности с близо 1,7 млн. лв. Целта е цялостното обновяване на съоръжението и поставянето на модерна настилка, сертифицирана от Световната атлетическа централа.

Пред представителите на медиите Красен Кралев коментира инвестиционната политика на ММС по отношение на спортната инфраструктура през 2020 г.

"Само за тази година със средства на ММС имаме открити 10 обекта. В момента в различна фаза на провеждане на обществени поръчки или на изпълнение на договорите са още 20 съоръжения. Към тях добавяме и 27-те физкултурни салона, за които има проведени обществени поръчки, като вече има сключени договори за първите осем. Смятам, че всяка година при добро желание и организация може да се правят около 30 физкултурни салона. Цифрите са впечатляващи. Нито едно българско правителство през последните 30 години не е направило толкова много за спорта, колкото ние направихме. Виждам, че нашите сънародници оценяват направеното. Надявам се, че ще продължим и през следващите години да изпълняваме тази амбициозна инвестиционна програма в областта на спорта”, заяви Красен Кралев.

Министър Кралев направи първа копка на физкултурен салон в Пазарджик (СНИМКИ)

Министър Кралев направи първа копка на физкултурен салон в Пазарджик (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на...

на 22.10.2020

Сподели:
свързани новини
Красен Кралев откри боксова зала в Русе Красен Кралев откри боксова зала в Русе
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният...
на 27.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20216
архив

Пияница се събужда сутринта на една пейка в Морската градина във Варна и гледа младо момче до него. Взира се в него и след малко го пита:
- Откъде те познавам, момче?
- Тате, хайде да си ходим вече, че мама сигурно е побесняла и с точилката в ръка!

x
САМО В ПИК TV: На Канарите луднаха по българския Енрике Иглесиас. Начо Паскал, който ни прослави чак в Южна Корея, крои втори хит с испански рапър (ВИДЕО)
x
Проучване установи - колко време е нужно, за да се влюбите
x