Вход
София
Времето в София 22 o C

Министър Маринов откри реновираната сграда на РПУ Ловеч (СНИМКИ)

Министър Маринов откри реновираната сграда на РПУ Ловеч (СНИМКИ)

на 13.11.2019
9237
3
Министър Маринов откри реновираната сграда на РПУ Ловеч (СНИМКИ)
Автор: ПИК
13.11.2019
3
9237

Министър Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и кметът на Ловеч Корнелия Маринова откриха реновираната сграда на Районно управление в Ловеч. На церемонията областният управител Ваня Събчева, старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР Ловеч, главен инспектор Златин Михайлов, началник РУ на МВР гр. Ловеч и други.

ГОРЕЩИ НОВИНИ: Младен Маринов с последни подробности за убийствата в Кюстендилско

ГОРЕЩИ НОВИНИ: Младен Маринов с последни подробности за убийствата в Кюстендилско

Извършителите и на двете убийства, извършени в област...

на 11.11.2019

Тържеството пред сградата, която не е ремонтирана от построяването през 60-те години на миналия век, започна с водосвет. След това в своето приветствие кметът Корнелия Маринова каза: 

„Реализирането на този обект всъщност е част от инвестиционната програма на Община Ловеч по мярката за енергийна ефективност. По тази мярка попаднаха 15 жилищни сгради и сградата на РУ на МВР Ловеч, като публична собственост. Съвсем не е случайно, че тази сграда е част от нашата програма, защото условията на работа, естетизацията й в центъра на града, необходимостта от подобряване на условията на работа на служителите на МВР, е нещо, на което ние гледаме като въпрос от първостепенна важност, защото сигурността на гражданите е наша обща грижа. И мисля, че точно по този начин ние, от една страна ще направим по-приветливи условията, в които те реално ще имат досег със служителите на Районното полицейско управление. От друга страна ще намалим разходите на самата сграда за енергийна ефективност. От трета страна ще удължим срока за живот на самата сграда, ще намалим както парниковите газови емисии, така и честотата на въздуха. Всичко това е от изключително важно значение за всеки един от служителите, за всеки един от гражданите на нашата община. Искам да благодаря на строителите, които в рамките на срока на изпълнение на проекта, постигнаха очакваните от нас резултати, да благодаря на надзора, който беше винаги на линия и осъществяваше системно контрол. Искам да благодаря и на екипа за управление на проекта, но всъщност в момента искам да благодаря и на Министъра на вътрешните работи, защото с присъствието си тук, засвидетелства отношение не само към служителите на полицията, към служителите на министерството, но и към всички нас – гражданите на общината, за които е от изключително важно значение прекрасното взаимодействие с органите на реда. И аз, точно пред Вас, искам да изкажа една благодарност към всички тях за отличната комуникация и взаимодействие с нашето звено по контрол и сигурност. Да насърча този прекрасен опит, който има тук Районното управление на полицията, с децата и работата с тях, защото само така ще осигурим приемственост с по-възрастните полицаи и ще имаме една нова генерация от желаещи да се влеят в редиците на министерството.“

Министър Младен Маринов от своя страна изрази увереност, че сътрудничествотос министерството ще продължи в същия дух. В знак на доброто сътрудничество той връчи на Корнелия Маринова Почетния плакет на вътрешното министерство, а от своя страна кметът на Ловеч му връчи Плакет –кристал със символите на града.

Същия ден по-рано в Община Ловеч се проведе заключителната пресконференция по проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградите на РУ "Полиция" - гр. Ловеч и помещения, заети от ДА "Технически операции" - сектор Ловеч", част от Инвестиционната програма за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Ловеч. На събитието присъстваха кметът Корнелия Маринова, министър Младен Маринов, заместник-кметовете Цветан Георгиев, Венцислав Христов и Даниел Колев, ръководителите на проекта и други.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ ‎2014 - 2020 г. в партньорство между Община Ловеч и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - гр. Ловеч. Стойността на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 699 596,51 лв. и 22 800 лв. съфинансиране от партньора, така че общата стойност на проекта е 722 396,51 лв.

Младен Маринов с горещ коментар за колите на шефа на митниците - запалени ли са или е инцидент

Младен Маринов с горещ коментар за колите на шефа на митниците - запалени ли са или е инцидент

Експертизи ще установят дали пожарът в автомобилите,...

на 11.11.2019

Основната цел на проекта е повишаване енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд - ДАТО и РПУ, удължен живот на сградите, както и осигуряване достъп на хората с увреждания. Освен това са намалени емисиите на парникови газове с цел - подобряване на екологичната обстановка в региона.

Сподели:
свързани новини
Младен Маринов се пребори за полицаите - ето с колко скачат заплатите им и нощния труд Младен Маринов се пребори за полицаите - ето с колко скачат заплатите им и нощния труд
Според министърът на вътрешните работи Младен Маринов...
на 12.11.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 9472
архив

Момченце тича при полицай:
- Помогнете, някакъв мъж се бие с баща ми!
Полицаят тръгва с момчето и вижда двама мъже, които яростно се налагат.
- Кой от двамата е баща ти? - пита полицаят
- Не знам, отговаря хлапето - те за това се бият.

няма нови новини
Днес: 315
hot
най-четени новини в момента
сега
3332
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Топ експертът Боян Чуков проговори за кроежите на Корнелия Нинова в БСП и разцеплението на столетницата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Стабилна емоционална връзка в няколко стъпки
x