Министър Петкова: Промените в Закона за енергетика са жизненоважни за сектора

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министър Петкова: Промените в Закона за енергетика са жизненоважни за сектора

9062
на 26.02.2015
Министър Петкова: Промените в Закона за енергетика са жизненоважни за сектора
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Бих искала да благодаря на народните представители затова, че подкрепиха и приеха предложените промени, защото те наистина са жизненоважни за сектор „Енергетика”." Това коментира пред журналисти в парламента министърът на енергетиката Теменужка Петкова след приемането на промените в Закона за енергетиката, предаде агенция "Фокус".

препоръчано

Тя благодари на парламентарните сили за конструктивния дебат, който по думите й е показал, че спасяването на енергетиката е обща национална кауза.

Според Петкова всички промени в Закона за енергетиката са важни.

„Най-важните са за КЕВР и колко е важно да се гарантира неговата обективност, независимост и професионална експертиза. Другата много важна промяна е свързана с това, че от енергийния микс успяхме да извадим топлоелектрическите централи, които не произвеждат по високо ефективен начин”, посочи Петкова.

Тя допълни, че това ще облекчи до голяма степен дефицита на НЕК. „По отношение на възобновяемите енергийни източници, при положение, че сме достигнали националната цел от 16% в енергийното потребление, това също беше съвсем закономерна стъпка, която предприехме. То също ще облекчи и ще предотврати бъдещ дефицит”, заяви енергийния министър.

За потребителите и облекченията, министър Петкова обясни, че е било прието предложението на БСП, което е свързано с възможността да не може да бъде преустановено електрическото захранване без предупреждение.

„Всички тези неща ще облекчат много българския потребител.Всичко това, което днес се прие, е добро за българската енергетика”, каза още министър Петкова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК