Министър Сачева с горещ коментар за изборите и консултациите при Радев - ето кои мерки срещу коронавируса може да се разхлабят

Акценти

Министър Сачева с горещ коментар за изборите и консултациите при Радев - ето кои мерки срещу коронавируса може да се разхлабят

145657
на 18.01.2021
Министър Сачева с горещ коментар за изборите и консултациите при Радев - ето кои мерки срещу коронавируса може да се разхлабят
Автор:   ПИК

"Тази седмица предстои да се обсъдят мерките и как те ще продължат. Това, което се обсъжда на този етап е как да бъдат разхлабени мерките", заяви социалният министър Дениса Сачева пред Нова телевизия. Тя допълни, че има предложения да се започне поетапно разхлабване на мерките първо за курортите, а след това за ресторанти и заведения на територията на големи градове, като за големите търговски центрове вероятно рестрикциите ще продължат.

препоръчано

Основното, което е важно е да има максимален брой на ваксинираните и да се задържат добрите резултати, които имаме в момента. Тя подчерта, че в никакъв случай не се обсъжда затваряне на страната до изборите, а по-скоро стъпаловидно отваряне.

Министър Сачева подчерта, че и към момента има много хора, които имат своите притеснения към ваксините, а тези които са се записали получават на време ваксините. Тя допълни, че европейски държави, които са избързали с първата ваксина, сега нямат възможност да сложат втората и се радва, че страната ни не е тръгнала към популистката вълна да ваксинираме максимален брой хора с първа ваксина, а след това да не получат втората доза.

"Всички решения, които са взети по отношение на ваксините и какви да бъдат те са изцяло медицински", заяви Сачева.

По повод датата за изборите социалният министър заяви, че консултациите при Румен Радев са били изключително странни за нея, защото не са били поканени големи партии като СДС, а политически субекти, които дори нямат партия или малки такива, които никога не са били част от парламента. Тя е категорична, че за ГЕРБ няма никакво значение кога е датата за изборите.

"Всички по-малки извънпарламентарни партии настояваха за предсрочни избори, което означава, че са били готови", заяви още Сачева.

За видеонаблюдението тя коментира, че има хиляди застъпници и наблюдатели, които през целия ден наблюдават изборния процес.

"Видеонаблюдението не е проблем да се организира, въпросът е до колко е целесъобразно, както и идеята за гласуване по пощата и никой не каза как ще се защити това да бъде попълнена бюлетината на някой и пусната по пощата", заяви Сачева.

"Що се отнася за честността на изборите от много време се правят внушения. ГЕРБ до сега не са организирали избори освен президентските и вярвам, че Румен Радев не вярва, че е спечилил нечестно. Цветанов трябва да каже какво има предвид, според мен е притеснен, че няма да мине бариерата и говори подобни неща", заяви Сачева и допълни, че всички правят опити да подкопават не само изборите, но и институциите, като това е капан, който може да щракне лошо за тях.

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това