Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици

Америка

Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици

3476
на 20.04.2021
Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици
Автор:   ПИК

НАСА планира в следващите две седмици мини хеликоптерът “Инджинюъти” да осъществи не по-малко от четири полета на Марс, Това бе съобщено на пресконференция на американското космическо ведомство.

препоръчано

Малкият апарат беше доставен на Червената планета от роувъра „Пърсивиърънс”. Първият си тестов полет “Инджинюъти” извърши в понеделник. Той продължи 40 секунди и апаратът с маса 1,8 кг се издигна в автономен режим на височина три метра, след което отново кацна на повърхността на Марс.

Отговарящият за полета на апарата Хауърд Грип отбеляза, че “Инджинюъти” е изпълнил безупречно всички подадени му от Земята команди.

“Пред нас имаше отворен прозорец с продължителност 30 дни за провеждането на експеримента. Останаха ни две седмици, през които възнамеряваме да осъществим още 4 полета”, отбеляза научният ръководител на проекта “Инджинюъти” Мими Онг.

По думите ѝ, те ще бъдат все по-смели и апаратът ще се отдели на около 100 метра от точката на старта. Първият от тези полети ще бъде осъществен не по-рано от 22 април, предава още БТА.

Сподели:
Бомба x
Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това