Мирослав Боршош поиска да отпадне забраната за провеждане на културните събития на открито

КУЛТУРА

Мирослав Боршош поиска да отпадне забраната за провеждане на културните събития на открито

5825
на 02.09.2021
Мирослав Боршош поиска да отпадне забраната за провеждане на културните събития на открито
Автор:   ПИК

Да отпадне забраната за провеждане на културните събития на открито. За това настоява заместник-кметът по култура и образование на София Мирослав Боршош във връзка с новите ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19, обявени от МЗ днес.

препоръчано

Според заместник-кметът така предложените ограничения ще доведат до отмяна на стотици културни събития на открито, а в същото време се допуска провеждането на културни изяви на закрито при капацитет от 50%.

„Няма логика да се забрани провеждането на мероприятия на открито, смята Боршош.

Въвеждането на новите мерки би довело до огромно напрежение сред творческите гилдии, както и не е в интерес и на публиката.

Столична община подкрепи изнасянето на открити сцени и пространства на множество фестивали и културни събития, с цел безопасност и предотвратяване разпространението на COVID-19 и в съответствие с досегашните разпореждания на компетентните органи.

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 309
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това