Мистерия с червената бюлетина на Васил Божков в Интерпол

ТЕМА

Мистерия с червената бюлетина на Васил Божков в Интерпол

160628
на 29.05.2020
Мистерия с червената бюлетина на Васил Божков в Интерпол
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Мистерия се завъртя около червената бюлетина на Интерпол за международно издирване на Васил Божков, която трябва да е публикувана на сайта на международната агенция.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Агенция ПИК отправи запитвания към органите, които отговарят за публикуването й за причините тя все още да липсва, а преди дни да се появи тази за издирвания за поръчителство на убийство Иво Масларов.

В някои сайтове у нас обаче се появиха спекулации, че властите у нас нарочно не искали червената бюлетина на хазартния бос да се публикува, което обаче се оказа лъжа. 

Оказва се, че всъщност бюлетината отдавна е публикувана и е достъпна за службите по света. 

От МВР обявиха пред медията, че няма скриване от тяхна страна и снимката на хазартния бос, който вече е с 18 повдигнати обвинения, е на сайта на агенцията отдавна.

"Червената бюлетина на Божков е пусната още на 5-я час след издаване на заповедта за арест и е достъпна за всички служби по света. Тя е видима от първия ден на вътрешния сайт на Интерпол, който се ползва от органите на реда и службите.

Въпрос на време е да се появи и на външния сайт, който е със свободен достъп до потребители от цял свят. Там обаче понякога има забавяне, защото се минава през комисия. 

Надяваме се скоро и това да е факт. Всичко друго не отговаря на истина и е спекулация", заявиха от МВР пред ПИК. 

Според правилата на Интерпол, за да бъде едно лице обявено в публичния сайт, трябва да се състави специална комисия, която да прецени дали снимката и данните му да бъдат публикувани и това до голяма степен зависи и от тежестта на престъплението, за което се издирва. Тежките престъпления като убийства се публикуват с предимство, а Божков до скоро бе обвиняем само за финансови престъпления.

От МВР подават, че лицето се издирва със съответните обвинения, а за да бъде процедурата възможно най-бърза се пуска във вътрешния сайт веднага. Всичко това се прави с цел да не се бави издирването на лицето, научи още медията ни. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция Митници (ВИДЕО) Изловиха Асен Василев в голяма лъжа за агенция "Митници" (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК