МИСТИЧЕН ДЕН: Честваме един наистина необикновен църковен празник

Акценти

МИСТИЧЕН ДЕН: Честваме един наистина необикновен църковен празник

78226
на 22.02.2024
МИСТИЧЕН ДЕН: Честваме един наистина необикновен църковен празник

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Намиране на светите мощи на мъчениците, пострадали в Евгения (ок. 400 г.) - във време на гоненията против християнската вяра християните с опасност за живота си отнасяли телата на мъчениците и благоговейно ги погребвали в скрити места.

препоръчано

По-късно чудесни изцерения указвали на местата, където били погребани останките на светите Божи служители.

Така се случило и в град Евгения: в царуването на император Аркадий (395-408 г.) и светителстването на цариградския патриарх Тома тук били намерени мощите на много мъченици, чиито имена са неизвестни на Църквата. Тогава светите мощи били пренесени със слава в църквата, а безбройно множество хора със свещи и псалмопения съпровождало шествието.

Предполага се, че между тях се намирали телата на св. апостол Андроник и съпругата му Юния, за които споменава св. ап. Павел в Посланието до Римляни (Римл. 16:7) и които той нарича свои сродници.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК