Вход
София
Времето в София 5 o C

Митка Гръбчева и компания са убивали достойни хора от засада

Митка Гръбчева и компания са убивали достойни хора от засада

на 04.08.2019
203063
56
Митка Гръбчева и компания са убивали достойни хора от засада
Автор: "Ретро"
04.08.2019
56
203063

На 74 години съм и разбирам възрастните, пишещи с носталгия и сантимент за социализма. Младостта приема с лекота ежедневието, още повече ако си бил привилегирован. Но да твърдиш, че в България преди 1944 г. е имало груб фашизъм, че съветската армия ни е освободила и над страната ни се е изливало изобилие и благодат, е или бетонирано объркване, или старческа деменция.

Много от пишещите лелеят миналото, когато от ТКЗС се плащаше по 0,20 лв. за трудоден, но пък и можеше да се вземе по нещо, селата бяха многолюдни, имаше бригадири, които безплатно работеха, но и нямаше как да се изместиш от село или малкия град, защото имаше жителство, което бе непреодолимо. Всички твърдят, че здравеопазването било безплатно, че работниците плащали малко за храна в стола, но никой не пита как се плаща за консумативи, заплати на лекари (много по-малки от тези на нискообразованите), храна и др. екстри. Отговорът е само един, защото трудоденът е бил 20 стотинки вместо лев напр., а заплатите 200 лв. вместо 500. Безплатна стока няма (четете Маркс). Пенсиите ни са нищожни, защото осигуровките бяха на ниска база и г-н Хр. Джуров трябва да го знае, ако наистина е завършил икономика, а не рабфак. Всички отчисления пълнеха една сметка въпреки различното предназначение.

Що се касае за струващите по 60 000 лв. глави, въпросът е много сложен. Всеки човешки живот е безценен. Има поговорка: „Каквото повикало, такова се обадило“. „Партизаните са били срещу властта: обирджии на мандри, подпалвачи и рушители, а землянките - място за секс“.

Всички тези херои са командвани от Москва и са предавани от свои. Безспорно е имало идеалисти, които след 1944 г. бяха обявени за врагове с партиен билет, а самозванците получиха възнаграждение АБФК, ежемесечно 15% върху основната заплата.

Знаете ли, г-н Джуров и госпожата от Видинско, че на агентите на Коминтерна се е плащало в долари, включително и за атентата в „Св. Неделя“; за Митка Гръбчева и компания, които са убивали достойни люде от засада? Те колко са получили за глава?

Цола Драгойчева (лека ѝ пръст) - най-разкрепостената морално партийна функционерка, присвои апартамента на принц Кирил. Това се отнася за цялата партийна номенклатура, която събу цървулите и потурите и обу чужди пантофи в заграбени къщи. Сега внуците им са на запад и нито един не е в Сибир или Монголия. Това е голата истина.

А вождовете на БКП, те са абсурдни. Благоев в свои мемоари твърди, че е македонец, а не българин. За Георги Димитров, който запали фитила на размирието 1923-та и избяга, който хариза Македония на Югославия, който говореше български с руски акцент по време на Лайпцигския процес, се е застъпил цар Борис III. Живков бе Андрешко в костюм, а Нинова е г-жа Ровоама във „Версаче“.

На младите казвам: чеда, Русия не ни е освободила безкористно. В Санстефанския договор България е автономия, не независима, а страната ни е платила на „освободителите“ 36 тона злато. В България няма убит съветски войник в престрелка с властта. Има хиляди убити без присъда и причина - юристи, лекари, художници, свещеници, учители и други интелектуалци, включително проф. Станишев - светило в медицината, Райко Алексиев, внучката на баба Тонка, и то скоро след 9 септември 1944 г.

Имаше време, в което Варна се именуваше Сталин; когато край Белослав се обърна понтонен мост, десетки загинаха, но нищо не бе съобщено, а имаше тържества, защото бе 7 октомври - празникът на ВОСР; когато се правеха много фотомонтажи, за да се преиначават събития.

Върхът на цинизма бе скриването на експлозията в Чернобил от 26.04.1986 г. На 1.05.1986 г. от Киев стартира пробегът на мира. Колоездачи бяха изложени на гибел. Това е фашизъм!

В близката до сърцето на мнозина старица БКП членуваха О. Дойнов, който изнесе капитали чрез ВТО, Луканов, назначил червените милионери, М. Спасов, отговарящ за лагерите, чиито син и снаха откраднаха спестяванията на стотици вложители, избягаха в ЮАР и си купиха имение. Навярно член на БКП бе и убиецът на Надя Дункин, единствената жива след 1989 г. лагеристка. А в изпълнителното бюро на БСП е Крум Зарков, който неистово мечтае да (у)бие нечий дядо.

„Моралът“ в днешно време е мръсна дума, защото съзнанието бе промивано с „образеца Павлик Морозов“, който предал семейството си.

Аз на 13 години бях наказана жестоко от дружинната, защото послушах майка си. Превърнаха църкви и манастири в обори и вместо с „Нами Бог“ лумпени крещяха „Няма Бог“. Сега берем плодовете на тази идеология. Времето безвъзвратно разруши фалша, който някои искат да гипсират и да представят за истина.

 

Анастасия Апостолова, Варна

 

Сподели:
Напиши коментар »
(56)
1
ВСИЧКО ТОВА Е ИСТИНА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!
2
Георги!От истината боли ,но трябва да се изрича ,за да не се забравя и променя!
3
А кога ще се осъдят червените Кънчовци и Райчовци за огромните Грабежи?
4
Браво! Много точно казано.Аз съм с Вас.Всичките тези зулуми на комунягите съм ги преживяла.Имаше толкова фалш.Лъжеха ни за всичко.Ограбиха ни парите и най-безцеремонно ни лъжат...Сегашните крадат като за последно.
5
ЗАПОМНЕТЕ ПРОСТ БЪЛГАРСКИ ОВЧАРСКИ НАРОДЕ . ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ВНЕДРЕНИТЕ КОМУНИСТИ ТЕ СА НАЙ ОПАСНИ. ЦИТАТ НА ГЕРОЯ ИЛИЯ МИНЕВ ЦАРСТВО МУ НЕБЕСНО.
6
Абсолютна истина , замитана с десетилетия от червените цървули грабливи и потомците им безродни , играещи го днес "десни" !
7
И сега наследниците на тези гадове , намърдали се в гнусната партия БСП / БКП / обирала в продължение на 75 г българския народ , искат наново да яхнат беднотията и от милионери да станат милиардери .
8
ЩЕ ПОСВОЛИТЕ ЛИ ХОРА ДА ВИ ПРАВЯТ НА ОТРЕПАНИ ДОКОГАААААА? НУЖЕН Е НОВ 10 НОЕМВРИ НО ИСТИНСКИ С ХОРА АКО ИМА ОСТАНАЛИ КАТО ИЛИЯ МИНЕВ ЦАРСТВО МУ НЕБЕСНО.
9
Тюрлюгювеч,доказващ,че старостта не води автоматично до мъдрост. Простотиите на комунизма са известни,но комбинациите с невежество и лъжа води до обраtния ефект - отвращение от претендентите да са демократи. По нинакъв начин не може да се оправдае,че са давани десетки хиляди левове за паrтизанска глава и още по-молко да се снимаш гордо на фона на отрязяните глави. В България никога не е имало 36 тона злато и това е въпиюща глупост,показваща,че твърдящият това нещо е shемет като комунистите.
10
Ние пак ще дойдеме на власт и ще ви скъсаме гьона от работа!!!Вие какво си мислите,30 години лежите на една кълка и я карате на социал?!.....охоооо,нема такама държава!!!
11
Ще дойдете на власт когата си видите цървулите. Наивници . Вапцаров е прав като пише, че за вашите бетонени глави няма открити бронебойни куршуми.
12
До другарите комунисти във форума. Може ли да назовете богата държава управлявана от комунисти или социалисти. Или както ги наричат цоциалисти. Ами няма. Беше Швеция брез 90-те но другарите социалисти добре я смъкнаха надолу. Хайде проверете за БВП на глава от населението по света и тогава пишете. То знаем, че комунетата само с пищов могат да управляват.
13
Поздрави, поклон и възхищение уважаема г-жо Апостолова за написаното. Статията е невероятно смислена и истинска. Бъдете жива и здрава Вие и всички около Вас, защото именно от такъв - КАЧЕСТВЕН, ГЕНЕТИЧЕН И МОЗЪЧЕН МАТЕРИАЛ се нуждае остро страната ни. Наистина Варна си остава българската люлка на цивилизацията.
14
Всичко беше така но до около края на шестдесетте години -след това България със всичките кусури на социализма тръгна стремглаво на горе и започна да прилича на една нормална и изключително социална държава благодарение на големия БАЙ ТОШО !!! Аз съм на 72 години никога не съм членувал в никоя партия освен пионер и комсомол които бяха задължителни и който твърди обратното на това което аз съм преживял е или лъжец и ли малоумен !!!
15
отговор на коментар
„Безкористната“ помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече от 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато. Тези 32 тона злато са изплатени в Петербург в продължение на 12 години. Всъщност българия плаща не за Освобождение, а за окупация. Все пак загиналите за свободата ни руски войници вероятно наистина безкористно са оставили костите си по нашите земи. Те заслужават нашите цветя и благодарност. тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато.
16
лошото е че червените катили това не ги интересува,безмозъчни кухи леики!!!!!!!!
17
Само в мутренската кочина селянията се опитва да се докопа до някоя служба или привилегия с отдавна изтърканото клише за комунизма,който изчезна преди 30 г. А цяла Източна Европа беше комунистическа,но само тук селянията облече дрехата на измислената мутренска демокрация.Закъснели “демократи”! Отврат!
18
Ни методите са други !:-) Тепат по 5-10 неудобни човека на месец
19
Как може от една "срината" от комунистите держава да се краде вече 30( ТРИДЕСТ !!!!) години !?!? Аз само питам щото не мога да си го обясня.
20
Ама и има още да се краде - финала е още далеч но това могат да го разберат мислещите хора а не овчи суджуци !!!
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Какво нецензурно е да питам журналиста защо трие коментарите- неудобни???????
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Аз също питам защо триете неудобните коментарий
25
отговор на коментар
До 5 Тиквата си ти, червено мършаво комуне
26
отговор на коментар
До 5 Тиквата си ти, червено мършаво комуне
27
Четейки всички тези неща и спомняйки си за онези времена, бих потвърдил само едно колкото и да е било лошо не е било по зле от сега. Тогава имаше народ, народа си имаше държава и държавата колкото и не скопосано да го правеше се опитваше да върви в някаква посока. Сега вече няма народ (всеки псува България и го е яд, че се е родил тук а не в Америка), съответно няма и държава, а което е останало се доубива с подобни статии.
28
Къде я виждате тази демокрация не знам.
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Поклон за Истината! Жалко за хората с промити мозъци!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
ГЕШЕВ В ПРАВ ТЕКСТ ИМ КАЗА: ЧЕ ЗАГРАБЕНОТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ,А ВИНОВНИТЕ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА..... И КОИ ГИ ЗАБОЛЯ НАЙ-МНОГО---- ЦВ.ВАСИЛЕВ И НЕГОВИТЕ ЛАКЕЙ САШО ДИКОВ И ЛЮБКА КУЛЕЗИЧ, А НИНОВА И ЙОНЧЕВА СЕ ИЗРИНАХА ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ... ИНАЧЕ МОЯТА СЪГРАЖДАНКА ДОБРЕ Е ПРЕРАЗКАЗАЛА ЕДНА МИЛИАРДНА ЧАСТ ОТ МРЪСОТИИТЕ НА БКП.
37
отговор на коментар
Да, Китай. Виетнам ги настигат.
38
Тази госпожа от Варна се е объркала нещо. Ако не беше така още щеше да пасе патките на село... Както и повечето коментиращи тук
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание.
40
Таа да оди да духа супата, ако я има, ако я няма да оди да рови в кофите за боклук, както правят днес 10-15% от българите в демократична България.
41
Тая чума е видял главата на майка си - чужда агентка , която е предавала държавата си . А хилядите убити без присъда честни българи интелектуалци без съд и присъда след 9 - 9 - 1944 г.- ?Тъпите комунистически лумпени обезглавиха нацията и снижиха генния и фонд за години напред. За тази престъпления не им се върна нищо . За тава и до сега наглеят , като Зарков и като оная лакома комунистка ,която безсрамно крещеше " А сега кой ще ни даде пари ???? " Няма отърване от просташкия комунизъм.
42
къде съм гледала,че съм пропуснала тази статия.Но все пак я открих дори и по-късно.Уважаема госпожо, когато я четох все едно, че течаха моите мисли.Аз съм малко по-малка от вас, но с баща лагерист/от тези след прословутия Девети/ Много точни думи,много точна оценка.Адмирации.
43
Гледам доста червени миндили слагат минусчета ......жалки загиващи простаци ! Това писание да разгледат на партиен съвет червените комуняги от БСП!
44
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
45
всички ни е ясно че баща ви е лагерист но да се опитвате да ни внушите възраст посредством няколко платени келешчета е тъпо и рибоманията е честно казано вече прозрачна
46
отговор на коментар
А тези от ГРОБ, ДПС, ВМРО, не са ли кумунисти?
47
управляват а ако илия/н умре ще почерпя честно
48
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
49
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
Най тежкото поражение бе че народът бе разделен на две на комунисти и безпартийни а в Конституцията на НРБ пишеше чл 1 Ръководна сила в НРБ е БКП и всички партийни членове можеха да заемат ръководни длъжности а безпартийните само изпълнителни навсякъде Излизането в чужбина само в соц лагера и то с един паспорт и списък на хората към него Бягството зад граница се наричаше придателство и завършваше с разстрел Горянското движение бе ликвидирано със смърт но никой не знаеше за него Преса кинопрегледи всичко бе агитация и пропаганда Новините бяха само успехи и обещания в чест на конгресите на БКП докато на края се получи фалит на икономиката през 1990 г. Има още много други проблеми но те се премълчават днес от историците на БКП сега БСП с цел да се пропагандират на младите и незнающите с цел отново идвани на власт на новите социалисти настоящи работодатели бизнесмени по рано наричани капиталисти
52
Точно така , уважаема госпожо! Поздрави от Пловдив!
53
и направила забележка да не убива повече от нея !
54
uvajaema gospojo,bravo na vas,vsi4ko tova e istina.Tezi,koito Vi apostrofirat stradat ot izglajdane na moza4nite ganki.Az shte dopalnja,4e varchat na ayzberga beshe 1956 god., kogato nasilstveno vkaraxa celjanite v TKZS-tata.Pribaraxa im nivite ,dobitaka i inventara,s koyto obrabotvaxa nivite si. Gospoja lajata zalubi Amerika i prati otro4eto si v Nu Jork, a ne v Novorosiisk ili v Novosibirsk.
55
Истината боли, Другарю Пачев, но госпожата е безпределно права. Поставиха във всяко село най-необразования и неук комуняга за партиен секретар, и пометоха интелигенцията. Всичко, ама абсолютно всичко от "Хайка за вълци" си беше точно така, но възмездие естественно няма.....Освен Господ!
56
До Стефан Костадинов.Димитровден се честваше на 7 ноември по стар стил. В Белослав имаше събор на 7 ноември. И пишете на кирилица.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
След като прокуратурата извади СРС с разговори на Румен Радев, смятате ли, че поведението му е укоримо и той трябва да бъде разследван?
Общо гласували: 2959
архив

- Отче, грешно ли е да се спи с чужди жени?

- Не е грешно, чадо, ама вие не спите!

няма нови новини
Днес: 253
hot
най-четени новини в момента
сега
3376
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Главният прокурор Иван Гешев: Има 7 обвинения срещу Васил Божков и се издирва! Той е поредният български олигарх, който бяга от България (ОБНОВЕНА)
x
Фейсбук ни дебне и извън мрежата
x