Митничарите в Русе спипаха цигари, скрити в хляб, в кашони със зеленчуци и под тапицерията на автомобил

Крими

Митничарите в Русе спипаха цигари, скрити в хляб, в кашони със зеленчуци и под тапицерията на автомобил

5760
преди 5 часа
Митничарите в Русе спипаха цигари, скрити в хляб, в кашони със зеленчуци и под тапицерията на автомобил
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Цигари, укрити в хляб и в кашони със зеленчуци, задържаха митнически служители от ТД Митница Русе в района на Дунав мост – Русе при проверка. При този и други случаи през изминалите дни на ГКПП „Русе“ митническите служители са задържали общо 118 720 къса (5936 кутии) с български бандерол, които са превозвани в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

препоръчано


На 18.10.2024 г. (петък) около 19.00 ч, в района на ГКПП „Русе“, пристига излизащ от страната товарен автомобил, пътуващ от България за Нидерландия, превозващ хранителни продукти. Превозното средство е насочено в халето за щателна митническа проверка, при която е установено, че част от стоката е хляб, който е издълбан и на мястото на сърцевината му са поставени цигари. При продължилата проверка са открити кашони със зеленчуци с двойно дъно, където също са укрити цигари. Всички тютюневи изделия с общо количество 57 120 къса (2856 кутии) са с български акцизен бандерол и са задържани.
При друга проверка, извършена на 19.10.2024 г. (събота) следобед също на ГКПП „Русе“, митническите служители откриват 44 600 къса (2 230 кутии) цигари с български акцизен бандерол са намерени в задните врати, в облегалките на задните седалки, под тапицерията на тавана и в други фабрични кухини на лек автомобил, пътуващ за Германия.

В рамките на двата почивни дни при други две проверки, включително съвместно с ГД „Гранична полиция“ са открити общо 7000 къса (350 кутии) цигари с български бандерол, които са пренасяни в личния багаж на пътници, преминаващи през ГКПП „Русе“ в посока Западна Европа с леки автомобили.
В неделя, 20.10.2024 г.,  на ГКПП Ферибот Оряхово при проверка на митническите служители са задържани и 10 000 къса (500 кутии) контрабандни цигари с турски акцизен бандерол, укрити в напускащ страната товарен автомобил. По случая е образувано досъдебно производство, а за останалите случаи са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала Кметът беглец?! (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ осветлява нови схеми и измами на Терзиев и Бонев: Докога ще гледаме сериала "Кметът беглец"?! (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК