Митничари иззеха голямо количество цигари, укрити в три автомобила

Крими

Митничари иззеха голямо количество цигари, укрити в три автомобила

4252
на 14.09.2021
Митничари иззеха голямо количество цигари, укрити в три автомобила
Автор:   ПИК

Митнически служители от ТД Митница Русе иззеха 17 720 къса /886 кутии/ цигари при проверки на три превозни средства в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин  и на ГКПП Пристанище Силистра – Фериботен Комплекс. Това съобщават от Агенция „Митници“.

препоръчано

На 12.09.2021 г. в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин са отклонени за митническа проверка два автомобила с българска регистрация, управлявани от български граждани. Превозните средства са пътували в посока от България към Румъния. В хода на контролните действия са открити 15 920 къса /796 кутии/ цигари в чанти с личен багаж и укрити на различни места в автомобилите. Тютюневите изделия от различни търговски марки са облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени необходимите документи по ЗАДС. Установено е, че цялото количество цигари е собственост на водача на единия автомобил.

Други 1800 къса /90 кутии/ цигари без български акцизен бандерол и с надписи „FOR DUTY FREE SALE ONLY” са иззети същия ден, при проверка на товарен автомобил с чужда регистрация на изходящо трасе на ГКПП Пристанище Силистра – Фериботен Комплекс. Цигарите са открити в шофьорската кабина на превозното средство, управлявано от турски гражданин.

По случаите са съставени актове за нарушаване на акцизното законодателство.

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това