Митрофанова за експулсираните представители на Руската църква: По-ниско от това дъно никой не е падал

ЧАС ПИК

Митрофанова за експулсираните представители на Руската църква: По-ниско от това дъно никой не е падал

40199
на 21.09.2023
Митрофанова за експулсираните представители на Руската църква: По-ниско от това дъно никой не е падал
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нямам за какво да говоря, защото по-ниско от това дъно никой не е падал. Това обяви посланикът на Русия у нас Елонора Митрофанова по повод експулсирането от България на предстоятеля на Руската църква в София и на още двама служители на църквата, съобщава Би Ти Ви.

препоръчано

Информацията за експулсирането дойде днес от пост на руското посолство в социалните мрежи. Там пише, че на 21 септември българските власти са взели решение да изгонят архимандрит Васиан и другите двама служители в храма зад мен.

От посолството определят тези действия като груби и фрапантни и написаха: „Очевидно е, че сегашното ръководство на България си е поставило задачата да разруши не само обществено-политическите, културните и хуманитарните връзки между нашите държави, но и да скъса отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби руския и българския народи един срещу друг“.

А от ДАНС уточниха след тази новина, че на трима чужди гражданин – един руски и двама от Беларус, са наложени принудителни административни мерки  „експулсиране“, „отнемане правото на пребиваване“ и „забрана за влизане в Република България“ за период от 5 години.

Като причината за това е извършвана от тях дейност, насочена срещу националната сигурност и интересите на България. От ДАНС допълват,  че са придобити данни за действия, „свързани с реализацията на различни елементи от хибридната стратегия на Руската Федерация за целенасочено оказване на въздействие върху обществено-политическите процеси в Република България в полза на руските геополитически интереси“.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК