Митрофанова с позиция: Не посолството затвори църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец"

Политика

Митрофанова с позиция: Не посолството затвори църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец"

36718
на 23.09.2023
Митрофанова с позиция: Не посолството затвори църквата Св. Николай Мирликийски Чудотворец
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

От посолството на Руската федерация в България публикуваха на своята страница във Фейсбук официална позиция относно обстоятелството по затварянето на църквата. 

препоръчано

В официалното становище се твърди, че твърденията, че църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в София е затворена "по решение на посланик Митрофанова" като "отмъщение" за експулсирането на духовниците, обвинени в шпионаж, са неверни. 

От дипломатическата мисия съобщават, че след като духовниците са били изгонени, се възпрепятства физическата дейност на църквата. От посолството заявяват, че всички въпроси трябва да бъдат отправени към българските институции. 

Ето и цялото становище:

Във връзка с твърдения, разпространявани из българските медии, включително уважавани, претендиращи за професионализъм, че църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в София е затворена "по решение на посланик Митрофанова" като "отмъщение" за експулсирането на духовници, бихме искали да обърнем внимание на следното.

На 21 септември т.г. българската страна изгони всички служители на Подворието, изпратени от Руската православна църква, поради което по-нататъшната му работа е физически невъзможна. Решението за бъдещата съдба на храма ще бъде взето от РПЦ.

Солидарни сме с всички вярващи, които скърбят за затварянето на почитания от тях храм, но бихме предложили въпросите за причините на създалата се ситуация да се отправят към българската страна.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Емил Радев разсипа Киро и Денков - обвини ги за провала на България със сухопътния Шенген (НА ЖИВО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Емил Радев разсипа Киро и Денков - обвини ги за провала на България със сухопътния Шенген (НА ЖИВО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК