Михо Михов: Трябва да започне разсрочено плащане и доставяне на нови военни самолети

ЧАС ПИК

Михо Михов: Трябва да започне разсрочено плащане и доставяне на нови военни самолети

4531
на 02.10.2015
Михо Михов: Трябва да започне разсрочено плащане и доставяне на нови военни самолети
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Финансовият министър каза, че един милиард не бихме могли да отделим за нов самолет, но никой не казва, че важното е да се направи първата стъпка - да се сключи рамков договор, с която и да е страна, и да започне разсроченото плащане и разсроченото доставяне. Това каза пред журналисти в авиобаза Граф Игнатиево ген. Михо Михов, председател на Комисията по отбрана в НС, информира БТА.

препоръчано

Според него, всички видове въоръжени сили в БА "страшно се нуждаят от модернизация", което по думите му означава да модернизираш налична техника. Като пример ген. Михов посочи полските МиГ 29, които са модернизирани и съвместими с другите самолети на НАТО, съобщава БТА.

Но когато говорим за превъоръжаване означава доставка на нов тип самолет и е естествено, че няма да купим руски, добави ген. Михов. Според бившия пилот и ексначалник на Генералния щаб на Българската армия, "ако в следващите 1-2 години няма да имаме поне 12 машини с изправни двигатели, ние ще загубим подготовката на всички летци".
Ген. Михов и членове на Комисията по отбрана към НС посетиха авиобаза Граф Игнатиево, където наблюдаваха полети от първата българо-полска летателна подготовка.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК