Мицотакис недоволства от Преспанския договор: Признаването на македонския език беше грешка

Балкани

Мицотакис недоволства от Преспанския договор: Признаването на македонския език беше грешка

11187
на 14.01.2022
Мицотакис недоволства от Преспанския договор: Признаването на македонския език беше грешка
Автор:   ПИК

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви в интервю пред местна телевизия, че продължава да вярва, че е било голяма грешка да се признае македонския език и македонската идентичност чрез Преспанския договор, пише “Независен“ по темата.

препоръчано

Мицотакис обяснява, че тези грешки не могат да бъдат излекувани и подчерта, че сега Гърция се стреми към добри отношения със Северна Македония, информира "Фокус".

“От момента, в който това се случи, имаме всички основания да се стремим към възможно най-добри отношения със Северна Македония и най-вече да разширим икономическото си влияние. Защото в момента Гърция отново се превръща в протагонист на енергийната карта на Балканите, не само в случващото се в Гърция. Гърция е естествен източник на енергия за Балканите и за Централна и Източна Европа и ние се стремим да се възползваме максимално от ролята си“, каза Мицотакис.

Той подчерта, че процесът на присъединяване на страната към Европейския съюз трябва да започне, защото чрез него Гърция ще има възможност да настоява за прилагането на споразумението и да лекува всякакви слабости, доколкото позволява правната рамка.

Мицотакис казва, че е напълно съгласен с възгледите за Преспанския договор, изложени преди “Нова Демокрация“ да дойде на власт, като обясни, че би било много лесно и политически полезно за него, ако беше казал преди изборите, че ще анулира споразумението.

Сподели:
Бомба x
Жените ненавиждат тези 3 неща в секса Жените ненавиждат тези 3 неща в секса
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! ГЕРБ с кърваво писмо: Управляващите нямат решения за хляба и тока! Ще се стреснат, когато пред парламента се изсипят 3000 души (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! ГЕРБ с кърваво писмо: Управляващите нямат решения за хляба и тока! Ще се стреснат, когато пред парламента се изсипят 3000 души (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това