Младите в БСП не цепят басма, обявиха се против Нинова и подкрепиха общинските съветници в София

Акценти

Младите в БСП не цепят басма, обявиха се против Нинова и подкрепиха общинските съветници в София

114127
на 12.02.2024
Младите в БСП не цепят басма, обявиха се против Нинова и подкрепиха общинските съветници в София
Автор:   ПИК

Младежкото обединение в БСП – София категорично подкрепя общинските съветници от групата на Местна коалиция „БСП за България“, пишат те в официална позиция, приета от Градския съвет на обединението. Така на практика те се противопоставиха на лидерката Корнелия Нинова.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

„Настояваме Националният съвет на партията да не приема необосновани и откровено грешни решения, които биха повлияли негативно върху развитието на най-голямата партийна организация в страната – БСП-София“, заявяват още те.

Младежите от столичната организация на социалистите определят като „принципни и отговорни спрямо гражданите на София“ действията на общинските съветници от групата на МК „БСП за България“ за подкрепа при избора на временен председател на СОС.

„Смятаме, че последвалата реакция от страна на ИБ на БСП е изненадваща, имайки предвид твърденията на председателя на БСП, че София има нужда от бързи и оперативни решения. Тя предупреждаваше и за реалната опасност София да остане на студено и тъмно, припомнят младежите. Същевременно групата общински съветници от МК „БСП за България“, макар и трета политическа сила в Столичния общински съвет, успя да позиционира БСП като незаобиколим фактор в управлението на Столичната община“.

Според тях, недоумение буди и двойният стандарт в поведението на ИБ на БСП, което не възразява срещу гласуваната подкрепа за други политически формации от редица местни структури на БСП в страната.

„В този смисъл смятаме, че отправените обвинения за „сглобка“ и предателство са необосновани и подвеждащи. Опасяваме се, че свалянето на политическото доверие от групата ни общински съветници от страна на ИБ на БСП, както и последвалата заявка за налагане на партийни наказания от Националния съвет на партията, са прибързани и погрешни действия. Те ни изправят пред риска за пръв път в новата си история БСП да няма свои представители в Столичния общински съвет“, категорични са младежите от БСП – София.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК