Млади българи се въоръжават и стават опълченци, за да защитят страната си от бежанците

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Млади българи се въоръжават и стават опълченци, за да защитят страната си от бежанците

14747
на 13.02.2017
Млади българи се въоръжават и стават опълченци, за да защитят страната си от бежанците
Автор:   ПИК

В България проблемът с мигрантите накара хората да започват да се въоръжават и да стават опълченци. И това се случва в Европа, през  XXI век. Новите членове на ЕС просто не са готови да носят миграционната тежест.

препоръчано

Близо до границата на ЕС млади хора щателно проверяват снаряжението си. Предстои им да минат 15-20 километра, притичвайки, криейки се, през планинска местност. Командирът на групата – Шаман, провежда кратък инструктаж. В групата той отговаря за тактическата, физическата и огнева подготовка, съобщава ntv.ru. 

Българското опълчение се появява през 1876 година като военизирана структура на руската армия. 140 години по-късно в различни райони на България се появяват хора с активна гражданска позиция, които също се наричат опълченци. В гората активистите търсят незаконни мигранти. В групата има бивши силоваци от спецчастите и обикновени граждани, които не са служили в армията. Целта на движението, по думи на членовете му, е „защита суверенитета на страната от външни и вътрешни врагове”. Броят на подобни радикално настроени граждански групи в пограничните райони не спира да расте.  

Промяна има не само в настроенията на българите. Някои части от страната са просто неразпознаваеми. Например, в приемния пункт за бежанци е трудно да повярваш, че Южна България е мястото, предпочитано от стотици руски туристи. Наоколо има пакистанци, афганистанци, либийци. Жени и деца почти няма, само мъже между 16 и 45 години. По цял ден те се занимават с физическа подготовка.

В съседна Турция милиони бежанци се готвят да преминат границата на ЕС. А разговорите на българите, живеещи в градчетата край морето, тревожно се въртят около пришълците. Остра тема. "Ако шлюзовете се отварят, малка България ще се удави”, казват местните. 

Сподели:
Бомба x
МАСКИТЕ ПАДНАХА: Това са причините жените да изневеряват МАСКИТЕ ПАДНАХА: Това са причините жените да изневеряват
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 290
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това