Млади мигранти нападат жени по време на музикален фестивал

Европа

Млади мигранти нападат жени по време на музикален фестивал

10332
на 03.07.2016
Млади мигранти нападат жени по време на музикален фестивал
Автор:   ПИК

Непълнолетни бежанци нападат жени по време на музикален фестивал Най-малко 36 заявления за сексуални посегателства постъпили в полицията

Най-малко 36 заявления за сексуални посегателства са постъпили в шведската полиция по време на музикалния фестивал в Карлстад. По първоначални данни повечето случаи касаят нападения от страна на непълнолетни бежанци.В повечето от жалбите жените твърдят, че са били целувани и принуждавани насилствено за други интимни действия.

препоръчано

Повечето от инцидентите са станали непосредствено около сцената, където е имало най-много хора. Най-младата жертва на сексуалните гаври е само на 12 години.

В първия ден на фестивала били подадени 12 заявления, а до днес броят на жалбите в полицията вече е достигнал до 36, съобщиха руски медии.

„Важно е, че говорим за посегателствата и им обръщаме внимание. Смятам, че вече повечето девойки и жени се осмеляват да заявят за нападенията, макар че до скоро не се решаваха”, коментира Ханс Липенс от местната полиция.

Шведските правоохранителни органи съобщават, че в повечето случаи зад сексуалните атаки стоят мигранти. „Става дума за няколко групи млади бежанци от по 7-8 души, които обикалят девойките и им досаждат”, обясниха още униформените.

Според представителите на полицията в повечето случаи става дума за непълнолетни младежи, които са били оставени без родителски надзор. Много от тях са живели в интернати или в други социални институции.

 

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 206
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това