Млад мъж загина при дърводобив в Благоевградско

Инциденти

Млад мъж загина при дърводобив в Благоевградско

15877
на 24.06.2024
Млад мъж загина при дърводобив в Благоевградско
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Мъж на 27 години е загинал при дърводобив в района на сатовчанското село Осина, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

препоръчано

Инцидентът е станал вчера около обед.

В сигнала е посочено, че при дърводобивна дейност за собствени нужди в местността Тузлата, землище на село Осина, след рязане на иглолистно дърво с моторен трион, то е паднало и ударило в горната част на тялото 27-годишен мъж, който е загинал.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград и Инспекцията по труда, и е образувано досъдебно производство.

Директорът на Инспекция по труда – Благоевград Славянка Симитчийска каза, че през вчерашния ден екип е отишъл на мястото на инцидента и е започнала проверка, предава БТА. В момента се разследва дали загиналият мъж е добивал дърва сам, тъй като на място е имало работници на фирма, която е с разрешително за дърводобив.

Починалият мъж няма трудов договор, но предстои да се установи дали е работил за себе си или за фирмата, чиито работници са били на място, посочи Симитчийска. Тя допълни, че се извършва проверка и на дърводобивната фирма, с която ще се установи каква е причината работници на фирмата да са на обект в почивен ден.

В гората често се случват такъв вид инциденти, може би всяка година има по един, за съжаление с фатален край, каза още директорът на Инспекция по труда – Благоевград. По думите ѝ, основната причина за фатални инциденти е грубо нарушаване на правилата за безопасност. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК