Млад шофьор плаща 3000 лева за дрифт

Региони

Млад шофьор плаща 3000 лева за дрифт

2232
на 16.04.2021
Млад шофьор плаща 3000 лева за дрифт
Автор:   ПИК

Административният съд в Шумен потвърди окончателно 3 000 лв. глоба за млад шофьор зад волана на "Мерцедес", който дрифтил с него по централните улици на града. Й.К. обжалвал наказателното постановление на Пътна полиция пред две съдебни инстанции, но не успял да го "събори".

препоръчано

Той е засечен да използва улиците не по предназначение, бил засечен от полицейски екип на 29 август м.г. в полунощ. В колата му имало и пътници, а автопатрулният екип видял как потегляйки от ресторант „Манастира“ шофьорът приплъзва задната част на колата и я занася, предприемайки неконтролируема маневра завой в обратна посока през трите активни ленти на ул. „Климент Охридски“. После отново приплъзнал задните гуми, насочвайки се към бул. „Симеон Велики“. Полицаите го настигнали и му подали сигнал за спиране. Междувременно извикали и свои колеги от Пътна полиция.

Шофьорът претендирал, че го уличават само по сведения на полицаи, но дори и свидетелка, посочена от него, в съдебно заседание заявила, че е усетила поднасяне на мерцедеса.
Освен солидната глоба по Закона за движение по пътищата, за Й.К. влиза в сила и отнемане на шофьорската книжка за срок от 12 месеца.  

Сподели:
Бомба x
Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания Една чаша зелени листни зеленчуци на ден пази от сърдечни заболявания
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това