МНОГО ВАЖНО: Ето при тези симптоми търсете незабавно лекар след ваксинация с "АстраЗенека"

ГОРЕЩО

МНОГО ВАЖНО: Ето при тези симптоми търсете незабавно лекар след ваксинация с "АстраЗенека"

27426
на 08.04.2021
МНОГО ВАЖНО: Ето при тези симптоми търсете незабавно лекар след ваксинация с АстраЗенека
Автор:   ПИК

Препоръчва се медицинските специалисти да предоставят информация на ваксинираните лица, е те да наблюдават за симптоми, които могат да бъдат свързани с нежелани реакции. Това каза на традиционния седмичен брифинг, който ПИК TV показа на живо, шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

препоръчано

"Такива симптоми са задух, болка в гърдите, подуване на долните крайници, продължителна болка в корема, главоболие или размазано виждане", обясни той. 

"В България не са докладвани случаи на тромбоза. Стратегията на ЕК и ЕМА е за единен подход на държавите-членки, но всяка държава може да предприеме специфично действие. В случая на централизираното разрешение за употреба, оценката на документацията, се извършва от ЕМА. В тази връзка ние стриктно следваме препоръката към момента", коментира още Богдан Кирилов за използването на ваксината на "АстраЗенека".

"Направихме вчера извънреден ваксинационен щаб. Ваксината на "АстраЗенека" да се прилага с повишено внимание на жени под 60-годишна възраст и ако има риск от тромбоза, това решение взехме. Решението, което сме взели, е идентично с решенията на няколко европейски държави", каза повече за вчерашното извънредно заседание на щаба за ваксинацията у нас здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 214
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това