Вход
София
Времето в София 23 o C

МОДЕЛЪТ "ЦВЕТАНОВ" управлява в Министерския съвет. Калинката на Валери като IT-шеф ожесточава средната класа с високи доходи срещу ГЕРБ

МОДЕЛЪТ "ЦВЕТАНОВ" управлява в Министерския съвет. Калинката на Валери като IT-шеф ожесточава средната класа с високи доходи срещу ГЕРБ

на 21.08.2019
273221
52
МОДЕЛЪТ "ЦВЕТАНОВ" управлява в Министерския съвет. Калинката на Валери като IT-шеф ожесточава средната класа с високи доходи срещу ГЕРБ
21.08.2019
52
273221

Да насадиш секретарката на Валери Симеонов за шеф на съвета по киберсигурност месец след като един рекетьор и група млади хакери поставиха България на колене, е показателно за най-малкото три неща – моделът „Цветанов“ си е жив и здрав и Бойко Борисов не разбира защо независимата средна класа с високи доходи не му симпатизира.

Може би второто е по-малката беля.

При освобождаването на Цветанов Борисов даде няколко пъти сигнали, че му е писнало ГЕРБ да се смята за партията на клиентелистите, корпоративните интереси, феодализираната провинция и посредствените хора. Концертите на Веселин Маринов (колкото и добър певец да е той самият) трудно ще привлекат софийската средна класа, получаваща по над 5000 лева в международните IT, индустриални и финансови компании.

Но не концертите са причината голяма част от тези хора просто да ненавиждат Борисов - и то като лидер, а не като човек. След първия си мандат и извиненията, че за всичко е виновна БСП, ГЕРБ потъна в дълбоко блаженство и спокойствие - икономиката расте с около 3%, закачена за немския двигател, инфлацията крета, дупките в здравеопазване и енергетика се запушват периодично. Малките предизвикателства изискват малки хора. И такива започнаха да се назначават масово за министри.

Хора с бедни биографии, излизащи от административния апарат с вкоренено в него мислене, къс хоризонт, крайно ограничени контакти зад граници и още по-ограничено познаване на чужди езици, с които да си завържат контактите. С две думи - изпълнители на средно ниво.

А вече и ниско, както се вижда от назначаването на секретарката на Симеонов.

И макар ресорите да се търкаляха и бутаха, независимите съсловия в българската средна класа започнаха да приемат подобни посредствени назначения за лична обида.

ПИК задава директния въпрос на премиера Борисов - как той смята, че ще се чувстват между 25 000 и 50 000 висококвалифицирани IT специалисти основно в София, след като премиерът смята секретарката на бившия вицепремиер с нулев опит в IT сферата за най-квалифицираният държавен лидер да защити България от хакерите, тъй като има IT Card?

Знае ли премиерът, че този сертификат удостоверява единствено, че тя може да пише на компютър, да праща мейл и ползва калкулатор?

По информация на ПИК същата наскоро е хокала шефовете на международни IT корпорации от бизнес съвета по електронно управление как нищо не разбират от информатика и в програмирането ще става само каквото тя нареди...

И наистина ли Бойко Борисов, като лидер на ГЕРБ, ще продължи да се чуди защо тези хора симпатизират на соросоидните партии? И само и единствено политическата некомпетентност на Христо Иванов и Радан Кънев спасяват България от поне 40 депутата, лично подчинени на Прокопиев и Сорос...

Това доказва само едно - моделът „Цветанов“ за управление на държавата е жив и здрав и продължава да вирее в Министерски Съвет. На ръководни позиции се назначават пълни послушковци, без опит дори в собствените си ресори, да не говорим за визия, контакти или самочувствие да реализират каквото и да било, освен пребиваване във властта и опазване на властови схеми, създадени още по Иван-Костово време.

Единственото достойнство на безличните калинки е, че не могат в никоя сфера да засенчат партийните ръководители и премиера Борисов.

Но наистина ли смятаме за полезно за държавата, ако Бойко Борисов е човекът в Министерски съвет, който разбира най-много от икономика, туризъм, кибер-сигурност, международна търговия, данъчна политика, индустриализация и наука, образователна и здравна реформа (м/у другото МС все още не е измислил как да вдигне заплатите на сестрите, обещани от премиера преди година), дипломация и протокол, международни преговори, отбрана и военно дело, и т.н.? И наистина ли след една дузина изборни победи Борисов трябва да се притеснява, че някой ще го засенчи по тема информационни технологии или индустриализация?

Бойко Борисов е безспорно брилянтен политик, но в доста от държавните ресори знанията му са оскъдни. И това е нормално. Както знаем от Хенри Форд, не е работа на директора да разбира от всичко, а да подбира хора, които разбират от всичко и винаги да са на негово разположение.

Но моделът „Цветанов“ е точно противоположният на модела „Форд“. И докато бившият номер 2 в ГЕРБ успешно громеше разпиляната БСП по феодализираната провинция, организационният му вирус проби до най-високите етажи на властта и е причината за ежеседмичните гафове на правителството, които се стоварват на вече побелялата глава на премиера.

Между другото още в първото си интервю секретарката на Симеонов се похвали, че лично Борисов й е харизал киберсигурността на България, защото е минала курс по „компютри“. И обяви, че ще увеличава присъдата за хакерите до 15 години – тоест, в българския наказателен кодекс ще имаме реалната хипотеза за открадната парола на мейл да се лежи повече, отколкото за показно убийство на министър.

Оставяме на читателя да отсъди доколко е нормално това да се случва в европейска държава в 21. век. И дали изобщо истинската заплаха за България днес са пъпчасалите хакери-рекетьори от покрайнините на София.

Или военизираната компютърна гилдия на Русия и Турция, работеща по мазетата на Чанкая и Гризодубовой, която родната милиция ще арестува на върба в сряда...

Сподели:
Напиши коментар »
(52)
1
Другарката да Фаща пушката и в гарата да гърми чумави свини !
2
Начело на Парламента е протеже на Цветанов. Какво друго да говорим?
3
Не е само тя, цялата държавна администрация са некадърни и излишни, до 1989г на 9 милиона население администрация е била 90000 души, днес на под 7 милиона население администрацията е 450000 души, при компютри и 21 век, чиновници са 5 пъти повече от при комунизма, когато всичко се пишеше на ръка...Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
4
Няма как да си брилянтен политик,а около тебе да щъкат "калинки" на рояци.Това говори само едно.Борисов е кукла на конци.
5
Google плати между 500 и 1000 долара за един ден работа в мрежата и спечели 23 749 долара и 32 854 долара заплащане за първия ми месец за работа у дома по 3 часа на ден. Всъщност дори хората, които са нови за това, могат да печелят 200 долара на всеки час без много усилия, а доходите им могат да бъдат значително по-забележими след известно време. посетете го................>>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
6
................ХАХАХАХА !......БАЦО БРИЛЯН ПУЛИТИК.......ТАЯ ДАНКА Е МНО МНО МНО ПРОССТА БЕ.......И ТО НАПИСАНО ЗА БАЦО БРИЛЯН ПУЛИТИК ........МИ ТВА Е ВЕЧИ ДОКУМЕНТ.......НО......С НЕВЕРНО САДАРЖАНИЕ.......А СЕКРЕТАРКАТА НА ИЗРУДА ШИМОНИ Е ТУРЕНА ТАМ С ПОДПИСА НА БОРИСОФ МА ДАНКА !........И......СА ?.......НАЧИ БРИЛЯН ПУЛИТИК СИ ТУРА ГОФНА НА ТИКВАТА И МИСЛИ ШЕИ КОРОНА ?........ДАНКА ТЬИ С ПРЕЗЕРВАТИФ У МОЗАКО ?.......А ?........
7
Абе некой да знай или да е чувал, кой пак e cpaл в гaщuте на Tukвата
8
Какви бяха Чалмите и импексовите БСПдирасти, все професори по крадене, начело с Хидроинженера Доган и Импексовата Барсалива крадлива курабия, довели до много национални катастрофи. Пик ако идола ви е Станко Тодоров и Правешкия мангал Живков, браво единия шивач а другия крадец със 4ти клас!!
9
КОЛКОТО ПО-ВИСОКО Е ЕДИН ЧОВЕК В ЙЕРАРХИЯТА, ТОЛКОВА ПО-ВИСОКО Е НИВОТО НА НЕГОВАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ !!! Героите на Доньо Донев са академици, в сравнение с герберастките нотабили.
10
.................ПИКЕЗ ЗА ТЕБЯ АГОНИЯТА И ЧУМАТА СА ШТАСТИЕТО НА ГЪРБАВИЯ* !............* ШТАСТИЕТО НА ГЪРБАВИЯ Е ТЕРМИН У ПСИХОЛОГИЯТА КОЯТО НЕ Е ЗА СЕКИ !........ДАНКА.........ФОРД НЕ Е ФОЛЦИВАГИН........А И ТЬИ СИ САМУ НА ПИКЕЗ !.........ПИШЕШ ЛАПАШ.............ПИШЕШ ЛАПАШ.............ПИШЕШ ЛАПАШ !...........ОК ?.....
11
Самата Калинка която дойде от полето казва, че нивото ѝ е като на "всеки държавен служител" !!! Е, който познава поне един държавен служител, знае какво им е нивото! Няма проблем с разбирането - някои и по-нагоре стигнаха без особено да разбират от тия работи. Може би е доказателство за постигане на киберсигурност от следващо ниво с връщане към химикалката и молива, където пароли не трябват, но гумичка стига !!!
12
Аз създадох групировката ГЕРБ и аз ще я разтуря. Все едно далу реътлестия Тиквопитек как ще се противопостави. И въпреки лизaчa му Heдялко.
13
А-ха-ха-ха, тая пИперуда била и авджийка! Бо-о-о-же, опази! Абе, тези хора нормални ли са или ни управляват дебили!
14
Данке, Убичъм тъ.....
15
Да сложим хакер за вицепремиер?
16
Не знам Томислав Дончев дали добре е управлявал електронното управление , ама тази калинка не прави разлика между компютърна грамотност и киберсигурност. Не прави разлика и между Съвета на Европейския съюз и Съвета на Европа
17
назначенията са с цел омаскаряване или показват пренебрежение към съответната политика
18
Доста верни неща има в горната статия.Рядко ми се случва да съм на едно мнение с ПИК, но този път -ДА.
19
По принцип на такива високи места назначенията са политически. Друг е въпроса че всеки с такова назначение трябва да си сформира екип от експерти. И както винаги в България понеже всички разбираме от футбол сега всички разбираме и от киберсигурност. Не зная дали авторката на статията е ІТ специалист но ако е такава то е азбучна истина че в няма нищо което не може да се разбие защото няма такъв софтуер който е съвършен. Такова нещо няма и няма и да има. Азбучна истина е че от 30 години в банките назначават супервайзори/управляващи системите на банките вкл. и сигурноста - та в банките назначават бивши хакери за такива. И какво - да назначим хакери да ни пазят киберсигурността? Ами не можем да им платим с тези дребни стотинки за държавни служители.И точно за това тези хора се пазаруват в банките
20
Тази като е назначение на Валерката що му каза, че е тъпанар днес , като каза, че не вижда ДПС да си е върнало позициите. Валерката явно толкоз му е акъла, Та не се усеща, че тая отдавна не го брой за жив и работи срещу него.
21
ТАЯ ЖЕНА ЛИ Е,МАЙКА ЛИ Е,ДА СЕ СНИМА И НОСИ ПУШКА! УБИВА НЕВИННИ СЪЩЕСТВА,ЖИВОТНИ .ГОСПОД ЩЕ Я НАКАЖЕ! ТАЯ ДЕЦА НЯМА ЛИ,НЕ Я ЛИ СТРАХ ЗА ТЯХ,ТАЯ ГОЛЯМ ГРЯХ НОСИ! КАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТАКИВА ИЗРОДИ?НИКОГА!!!!!!!!!!!БОКЛУЦИ ДОЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
Уж сме най добрите IT специалисти, а пробиви навсякъде. Малко ми прилича на Тошово време с полупроводниците.
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
И какво като са изтекли данни. ЕГН-тата и така се знаят. В кметствата имат и актовете ни за собственост. Достатъчно е една чистачка да ги копира. И какво от това. Много шум за нищо. Обикновения човек който си е изряден нищо не могат да му направят изтеклите данни. Я не изпадайте в истерия. До преди 1-2 години в регистър булстат висяха данните на собствениците на фирми, заедно с адресите си и с номерата на телефоните им. Тези хода бяха готови семействата и децата им да бъдат откраднати и да ги изнудват. Е те това е лошо. Това сега е вятър работа
25
Ся до вчера Винкела беше от наште, ама днес решил на мъж да се прави. Аз си управлявам с Дпс а той забрави като се моли на Нинова да не правят коалиция с Шайката. Затова Пендалко плюи щото пари нема.
26
червените чуклуци се самоизпразниха от кеф на статията...нека погледнем какви кадри заформяте вие когато баба ви столетница е на власт?...крадци и убийци!
27
Данке, да те наеват всичките мюслюмани в София. И ти си същата калинка!
28
Средната класа от високоплатени ИТ - та не прави политика и не гласува. По принцип високоинтелигентните хора не са стадни животни и не стават за политика. Наистина не е това проблема на Бойко. Истинският проблем е, че с всички сили пази ситуацията в която той е велик сред група с аутсайдери било селски лелки или джендър комплексирани момченца. Бат ви Бойко е учен да козирува и да застава на пътя на куршумите предназначени за мъжете. Няма как такъв човек да избере някой, на който трябва да козирува. Енергийната му калинка казала, че няма земетръсен риск за АЕЦ Белене като руснаците още 1983 предлагат да се изостави площадката. Това е начинът , по който назначаването на удобни хора може да доведе до краш навсякъде, не само в ИТ.
29
Отчето на г-н Съботянко Съботянков се е отрекъл от него и публично е подкрепил другото си чадо, нарочено от самия г-н Съботянков за главния превратаджия на републиката...
30
Сутринта гледах тази госпожица да говори за кибирсигурност. Потресен съм от расъжденията и. Тази дама е далеч от тази тематика. По начало този съвет е създаден няколко протежета на управляващите да получават допълнителни солидни доходи и да се возят на служебни коли. Въобще пълно лаишко изпълнение. Ако ГЕРБ смята да ни управлява по този начин, време е да стягаме куфарите. Тази хубава държава загива от необразовани управници и техните протежета.
31
Както казва една невроложка живееща с полицай на годините на Батето. Те са увредени. Системата на бай Тошо може би искаше да ми каже, но и влезнах в положение и се съгласи. Не съм млад човек. Живял и врял, нищо че политици над 70 не ги одобрявам, та че от 1944 много неграмотни комунисти напред, дори и на моя шеф със 7 клас в очи. Караше ме да му съчинява.. Лудост от некомпетентни със самочувствие и пари. И сега като гледам същите се присламчиха към герб. Има ли смисъл... Съгласява се и ги подминава като малка гаричка без поздрав дори, а понякога ми писва от просташкото им поведение. Дпс са добри, обикновените турци, от тях има много качествени хора, страдащи. Един учител вчера ми каза за гастербайтерите в превод било черни роби. По-добре черен роб навън, отколкото прости и неуки да те получават. Мерси. Може и без, няма да има
32
Авторката Данка в случая е права до болка.Обаче за съжаление изход не се вижда от тази ситуация.
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
В Правителството има 4-ма вицепремиери: ,един силов Каракачанов; един всезнайко Дончев; един по външната политика и един без ресор. Един от тези трябваше да стане координатор между всички служби и структури имащи отношение към киберсигурността. Най-логичното беше всезнайкото да бъде назначен но откакто отесниха функциите на крилото на Прокопиев в Правителството с излизането на Бъчварова на посланическо място в Израел няма кой да го пробута на Бойко. Да назначи Дончев на тази позиция означава да даде на вълка да пази стадото (може би това е и целта на статията и на авторката плашейки с Цветанов да дават повече власт и да пробутат с натиск Дончев за да почне да координира органите за сигурност и отбрана). Разсъждавайки трезво обаче трябва да се каже че всичко което има външен достъп по всяко време на денонощието може да бъде хакнато. Иска се съответна техника, умения и някой да ти плати. С условието колкото по добра е защитата толкова по голяма е и сумата. Все пак затова ги има и хакерите
35
А,нещо за МОДЕЛА -"непознатите-битите"БРАТОВЧЕДИ и техният БИАЧ,няма ли да НАПИШЕТЕ?
36
Данке, седни си, мн. добър (3.5).
37
Той, ББ - Министър-председателя да е бил "непричом" за това назначение, "хайде моля" както казва един с изтичащ мандат.
38
Бойко Борисов "брилянтен политик"?! Не, това вече е подигравка и гавра с България и с народа ни! Това е повече от цинизъм! то бива свирки и лизане на банкянски задници, но чак пък толкова...!
39
Па може жената да има други качества, които държи в тайна между краката си. Валерката няма току така да хвърля пари напразно. А киберсигурността не е по-голяма от сигурността в гащите и казва Валерката и продължава да я пробва.
40
АЗ МНОГО СТАДАМ ЗА ЦЕЦО, ЗАШОТО МНОГО ГОТИНО СМЕ СЕ ТРЯСКАЛИ, А И НЕ Е СТИСНАТ КАТО БОЛЕН ПИДЕРОВ.
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
Нед'од'ялк'о, защити са' йта на бр'ат си Ас'ен. Не се пра'ви на сес'тра Да'нка.
43
До скоро а само някой да е написал коментар в който не се слави ГЕРБ като велика партия и неговия Вожд Светиня Му Борисов като още по велик значи направо вселенски политик веднага коментарите се триеха като се пишеше че били нецензурни.Та цензурата ви против всеки който напишеше нещо за ГЕРБ дет не ви харесва работеше безотказно.Сега - ооооо МЮРАЙКЪЛЛЛЛЛ !Е и този ковентар ще изтриете де не че има нещо нецензурно в него и думичса нецензурна няма ама просто така за спорта.
44
ПРЕСТЪПНИЧКИ,С КАКВО ДА СЕ СНИМАТ ,ОСВЕН С ПУШКИ А?
45
Данке, каква средна класа сънуваш, какви високи доходи...само за ради това никой не би трябвало да те взема на сериозно!!! Заменил си Борисов калинката Дончев с калинката Секретарка, както казват от трън та на глог, че е по.висок.
46
brilianten politik na briliantno bedna darjava.
47
Данка умна, интелигентна, компетентна, неограничена путаранка!
48
И как великият бат Бойко допуска МОДЕЛА Цветанов още да работи ? Кой управлява държавата ? Не е ли ББ ? На него обаче май му е през оная работа, щом статуквото го храни обилно и го държи на власт !
49
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
50
asdf
51
Разсъжденията, че вече 10 г. ни управляват калинки на ГЕРБ ,са безпочвени! Какво се оказа? Същите калинки не са докарали фалит на държвата вече 10 г. Докатооооо, всезнаещите другари-професори и корифеи на комунизма ни докараха няколко национални катастрофи !!! Та че , по-добре калинки да управляват , отколкото каскети - професори ( като Румен Гечев - австарлопитек ).
52
И ЩЕ МЕ ПОМНИ ДОКАТО Е ЖИВА. ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И ДА ДАВА НА НАЧАЛСТВОТО!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 19540
архив

Пиян мъж се качва в автобуса и казва на седящата пред него жена:
- Я, какво е това на коленете ви? Да не е шимпанзе?
- Как не ви е срам? Това е детето ми!!
- Добре бе, не се обиждай! Като не е шимпанзе, сигурно е орангутан!... Или горила?...
Не издържала жената и се разплакала. Пътниците започнали да крещят на пияницата. Автобусът спрял. Появил се шофьорът и изхвърлил пияницата. Връща се след това в автобуса и казва на разплаканата жена:
- Моля ви, успокойте се, не плачете. Ето ви вода... По-добре ли сте?
- Да... благодаря ви, толкова сте мил!
- Е добре... Ако искате да купим и банан на вашата маймунка?

няма нови новини
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
сега
2646
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Топмодел роди в Дубай втора рожба на Таки - ето защо подземният бос върна новия претендент за милионите си в България - само в "Жълтите новини"
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Не крещете и не работете - днес е ден на миротворството и спокойствието
x