Момчето, обвинено за убийството на майка си, ще е под надзора на детски инспектор

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Момчето, обвинено за убийството на майка си, ще е под надзора на детски инспектор

11423
преди 5 часа
Момчето, обвинено за убийството на майка си, ще е под надзора на детски инспектор
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

14-годишният ученик, обвинен за убийството на майка си в Пловдив, ще е под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, реши Апелативен съд – Пловдив.

препоръчано

От пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив припомнят, че момчето е обвинено в това, че на 13 октомври в дома си в Пловдив e причинил смъртта на майка си.

Заради непълнолетието на обвиняемия съдебното заседание се състоя при закрити врата.

Апелативните съдии смятат, че от събраните до момента доказателства липсва обосновано предположение за съпричастност на момчето към престъплението, в което е обвинен – за умишлено убийство на майка си, като считат, че са налице данни за наличие на обосновано подозрение в голяма степен за съпричастност на обвиняемия да е осъществил деяние по чл. 124 от Наказателния кодекс, а именно причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Според тях няма опасност при по-лека мярка момчето да извърши престъпление или да се укрие.

"Той живее с баща си и ходи на училище. Съдът счита, че бащата не може да упражнява ефективен контрол над сина си и за това най-адекватната мярка в случая е „под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“. По време на съдебното заседание в залата присъстваше родителят и инспектор от Детска педагогическа стая", отбелязват в решението си. 

Определението на съда е окончателно.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 127
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК