Вход
София
Времето в София 19 o C

МОН започва спешна проверка в Стопанската академия в Свищов за търговия с дипломи

МОН започва спешна проверка в Стопанската академия в Свищов за търговия с дипломи

на 21.11.2017
20063
5
МОН започва спешна проверка в Стопанската академия в Свищов за търговия с дипломи
Автор: ПИК
21.11.2017
5
20063

Министерството на образованието и разпоредило специална комисия да извърши проверка има ли в Стопанската академия в Свищов търговия с дипломи за висше образование. Това става ясно от официално обръщение на ръководството на ВУЗ-а, публикувано на сайта на университета. Поводът за проверката са поредица от репортажи в предаването „Господари на ефира”, в които баща и син Христови топят свищовския ВУЗ, като едно от местата, където срещу заплащане всеки може да си купи валидна, но фалшива диплома за завършено висше образование. Според Христови в схемата участвали директно хора от ръководството на ВУЗ-а. В своето становище от СА „Д.А.Ценов” са категорични, че твърденията изобщо не отговарят на истината.

„До настоящия момент Висшето училище не е потърсено от нито една институция за предоставяне на информация относно случая. Ние декларираме готовност за оказване на пълно съдействие на компетентните органи за изясняване на истината и изчистване името на Стопанската академия. Извършена е вътрешна проверка на документацията, свързана със записването на студенти, воденето на протоколи, регистрирането и издаването на дипломи и заплащането на семестриалните такси за обучение за 2016 и 2017 г. оказано е пълно съдействие на комисията от МОН, която извърши цялостна проверка на документацията по: записване на студентите за 2016 и 2017 г., воденето на протоколи за полагането на семестриални и държавни изпити, защита на дипломните работи, както и на записите, извършени в Книгата за регистриране на издадените дипломи и в Главната книга за издадените дипломи, и таксите платени през целия курс на обучение за двете години. със заповед на ректора е отстранено от Висшето училище лицето Ангел Христов Христов, студент III курс, спец. Стопански и финансов контрол, задочна форма на обучение. Отстраняването е за нарушаване на законността в страната и за нарушаване престижа на Висшето училище. Предприети са действия за сезиране на прокуратурата за извършено престъпление от посоченото лице”, се казва в становището на ръководството на Стопанската академия. В края на сановището „академиците” се заканват да търсят отговорност по съдебен път към всички, нанесли вреди в резултат на отправените клеветнически твърдения.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 2621
архив

Отива мъж на работа. Колегите го питат: – Какво става с теб, не изглеждаш никак добре! – От няколко дни ме мъчат еротични сънища, покой нямам… – Как така ще те мъчат еротичните сънища?! – Ами само на немски език са!

 

няма нови новини
Днес: 289
hot
най-четени новини в момента
сега
2464
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Горещи данни от "Сова Харис": Борисов по-харесван от Румен Радев - изравни ген. Мутафчийски по рейтинг с 38% одобрение! МВР първи по доверие сред институциите. Корнелия удари дъното с 8,8% (ТАБЛИЦИ/ВИДЕО)
x
РЕВОЛЮЦИОННО: Японците откриха тъкан, която обезврежда вируси и бактерии
x