МОН с реакция след списъка на „Възраждане“: Няма да допуснем дискриминация и репресия към учителите

ЧАС ПИК

МОН с реакция след списъка на „Възраждане“: Няма да допуснем дискриминация и репресия към учителите

66668
на 22.08.2024
МОН с реакция след списъка на „Възраждане“: Няма да допуснем дискриминация и репресия към учителите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Българският учител винаги е бил свободен, буден и прогресивен и това е направило децата и нацията ни свободни. Запазвайки тази свобода, ние запазваме собствените си ценности, морал и бъдеще. Това се казва в позиция на Министерството на образованието и науката, разпространена до медиите.

препоръчано

„Затова и в системата на българското образование няма да бъде допусната никаква форма на дискриминация и репресия към учители, ученици и родители. Както и досега, Министерството на образованието и науката и институциите в системата на предучилищното и училищното образование ще защитават духа на толерантността, антидискриминацията, българските традиции и общочовешките ценности, както и политиката на приобщаване в българското училище“, пише още в нея.

„Образованието е кауза за обществото ни, която трябва да ни обединява, а не да чертае нови разделителни линии и конфликти“, посочват от МОН.

POLITICO: ЕК иска обяснение от Галин Цоков за закона, забраняващ „ЛГБТ пропагандата в училище“
Министърът има две седмици да оправдае необходимостта от законовите промени
Позицията на образователното министерство идва малко повече от 3 седмици преди началото на новата учебна година и след като от "Възраждане-Варна" пуснаха по-рано днес списък с имена на учители, които са се подписали против поправките в закона за образованието, чрез които се забранява "ЛГБТ пропагандата в училище".

"Колко родителите са съгласни тези 26 лица да имат досег до децата им, като тук има дори и училищен психолог?! Настояваме за гаранции, че тези лица няма да вършат противозаконна пропаганда спрямо децата на Варна! Родителите могат да поискат обяснение от директорите на училищата, където паразитират въпросните джендъри“, заявиха от „Възраждане“.

Последва остра реакция от страна на директори и учители.

Списъкът беше изтрит след няколко часа. А за bTV от партията уточниха, че ще сезират прокуратурата. 

“Tрябва да бъдат разследвани от полицията, това нарушава закона. Нали така наричаме престъпниците – хора, които нарушават закона? Смятам, че всеки един, който иска да нарушава закона, трябва да бъде разследван от прокуратурата”, коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! МВР отчита резултатите от акциите срещу купения вот. Вътрешният министър: Работим с всички сили и на пълни обороти (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! МВР отчита резултатите от акциите срещу купения вот. Вътрешният министър: Работим с всички сили и на пълни обороти (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК