МОРАЛИСТИ, АМА ДРУГ ПЪТ: Министър на "Промяната" скача на Темида, осъдила го да плати 1400 лева борчове на Министерството на културата

Епицентър

МОРАЛИСТИ, АМА ДРУГ ПЪТ: Министър на "Промяната" скача на Темида, осъдила го да плати 1400 лева борчове на Министерството на културата

89339
преди 4 часа
МОРАЛИСТИ, АМА ДРУГ ПЪТ: Министър на Промяната скача на Темида, осъдила го да плати 1400 лева борчове на Министерството на културата
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Продължаваме промяната" са големи моралисти, когато трябва да порицават някой друг. За техен бивш министър обаче нормите в държавата изобщо не важат!

препоръчано

Иде реч за мераклията за новия 51-ви парламент - Атанас Атанасов от Хасково, който по времето на кабинета "Петков" с протекциите на Асен Василев бе инсталиран в Министерството на културата. 

Хасковлията, който се прочу като Аз съм Наско, е обжалвал пред Хасковския окръжен съд решението, с което беше осъден да издължи натрупани дългове към Министерството на културата. В съда вече е започнало Въззивно гражданско дело 606/2024 г., съобщи местният сайт "Taran.news".

До този съдебен процес се стигна заради това, че докато е бил министър, Атанасов е забравил да си плаща комунални услуги и наем на ведомственото жилище, предоставени му от културното ведомство. 

Експертиза по делото категорично изчислява, че Аз съм Наско дължи на държавата малко над 1 000 лв. В тях влизат неплатени сметки за ток и вода, консумирани в апартамент, в който е живял от 13 декември 2021 г до 2 август 2022 г. Фактурите за еленергия, които бившият променкаджийски министър не е платил, възлизат на малко над 700 лева, а тези за вода са за почти 130. 

Според документи на Министерство на културата обаче Атанас Атанасов не е заплащал и наем, въпреки символичния му размер - само 95.40 лв. за 60 кв./м. Сборувана, сумата за министерския му период възлиза на 572.40 лв. А всички задължения са общо за 1411 лв.

Въпреки че бе осъден от Районен съд-Хасково, към края на септември бившият културен министър не бе платил дължимата от него сума на ресорното министрество. Пак тогава, по време на регистрациите на листите на ППДБ в Хасково Атанасов обяви пред местните журналисти, че няма да покрие борчовете си и определи казуса като "смешен и унизителен". 

С днешна дата Атанас Атанасов, който е последен в листата на "Промяната" за изборите в неделя, иска отмяна на решение на Хасковския съд. Според информация на "Таран"-ите първото заседание на въззивното дело се е състояло на 2 октомври.

В официален отговор на Окръжен съд-Хасково до онлайн изданието се посочва, че Атанасов е жалил в началото на юни съдебното решение от 25.03.2024 г. След което съдът е върнал делото на Районния съд за отстраняване на нередности в първоинстационното производсто.

На заседанието, проведено на 2 октомври, жалпободателят Атанас Атанасов и адвокатът му са направили искане за допускане до разпит на двама свидетели при режим на довеждане, както и съдебно-счетоводна експертиза, която да установи имало ли е направени разходи и счетоводни документи, които да ги оправдаят, както и заплатени ли са въпросните суми по просрочените фактури и начина, по който са били одобрени тези разходи и кой ги е одобрил. Следващото заседание е на 20 ноември.

"От наши източници разбрахме, че делото е отложено, защото ще се събират писмени и гласни доказателства. И научихме още нещо изключително прелюбопитно - че се искат документи от прокуратурата по случая", съобщиха от хасковската медия. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК