Морето изхвърли два мъртви кита, подозират натравяне с пластмаса

Азия

Морето изхвърли два мъртви кита, подозират натравяне с пластмаса

4573
на 11.04.2021
Морето изхвърли два мъртви кита, подозират натравяне с пластмаса
Автор:   ПИК

Два мъртви кита са били изхвърлени от морето в Бангладеш. Според еколози смъртта им е причинена от замърсяване. Преди няколко дни трупът на единия кит бил открит на два километра от курортния град Кокс Базар. Днес сутринта изплувал и втори на плажа Химчари. Той е дълъг поне 16 метра и тежи около 4 тона, заяви изпълнителният директор на Marine Life Alliance Джахирул Ислам, цитиран от AFP.

препоръчано

Версиите са, че бозайниците може да са загинали след сблъсък с кораб в Бенгалския залив или да са погълнали пластмаса. Втората версия изглежда по-вероятна, смята Ислам. Пластмасата и замърсените предмети се натрупват в големи количества в морето, припомня той. 

По данни на Института по морски науки и рибарство в Бенгалския залив има огромни замърсени територии и е много вероятно това да е довело до смъртта на животните.

Предстои да се изследват тленните останки на китовете. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това