ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Цветелина Георгиева
Необходими продукти:
500 г моркови
300 г брашно
200 г захар
3 яйца
50 г орехи
10 г бакпулвер
1 ч.л. канела
100 мл олио
1 щипка сол
За крема:
500 г крема сирене
200 г пудра захар
150 мл течна животинска сметана
кората от 1 портокал
200 г натрошени орехи (за поръсване отгоре)
Начин на приготвяне:
Морковите се настъргват и се смесват с натрошените орехи. Добавят се всички останали продукти за блата, като яйцата са предварително разбити. Бърка се с ръце до получаването на хомогенна смес.
Всичко се изсипва в намазнена форма върху хартия за печене, в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор, за 40-50 мин.
Вече изстиналият блат се разрязва на 2 еднакви части. Сметаната се разбива леко с миксер, без да става пухкава. Сиренето се разбива с пудрата захар и се смесва със сметаната и портокаловата кора. Разбърква се леко. Поставяме първия блат и го намазваме обилно с половината крем, следва вторият блат и отново намазваме с останалия крем, като внимателно намазваме тортата и отстрани. Отгоре поръсваме с орехите.
Да ви е сладко!